Médiá odhadujú, že Írsko potrebuje v roku 2011 ušetriť 4-4,5 mld. eur

NETKY.SK • 4 Október 2010, 07:16 • 2 min
Médiá odhadujú, že Írsko potrebuje v roku 2011 ušetriť 4-4,5 mld. eur

Médiá odhadujú, že Írsko potrebuje v roku 2011 ušetriť 4-4,5 mld. eur

slovakia

left justify in out

img

Írska vláda potrebuje ušetriť 4 miliardy eur v roku 2011, ak chce dostať verejné financie pod kontrolu. Uviedli to dnes dublinské noviny Sunday Business Post.
      Minister financií Brian Lenihan už tento týždeň naznačil, že škrty v rozpočte na budúci rok presiahnu pôvodne odhadované 3 miliardy eur vzhľadom na zvýšenie nákladov na záchranu írskeho bankového sektora. V novembri chce tiež predstaviť štvorročný plán na konsolidáciu verejných financií.
      No zatiaľ čo podľa Sunday Business Post, ktoré sa odvolávajú na nemenovaný vládny zdroj, Írsko potrebuje ušetriť 4 miliardy eur v roku 2011, ďalšie noviny Sunday Tribune, tiež s odvolaním sa na nemenovaný zdroj dokonca tvrdia, že vláda bude musieť zoškrtať výdavky až o 4,5 miliardy eur.
      Minister Lenihan predstaví návrh rozpočtu na budúci rok 7. decembra. Informácie, ktoré zverejnili oba írske nedeľníky, zatiaľ nikto z rezortu financií nekomentoval.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies