Médiá o zosnulej ruskej legende: Veľké hokejové dielo Tichonova stále žije

NETKY.SK • 24 November 2014, 11:08 • 2 min
Médiá o zosnulej ruskej legende: Veľké hokejové dielo Tichonova stále žije

BRATISLAVA - Ohlasy svetových médií na úmrtie svetovej hokejovej legendy Viktora Tichonova st.:

slovakia

left justify in out

IIHF.com: "Hokejová rodina prišla o jedného z najoceňovanejších trénerov. Počas éry moskovského rodáka získali výbery Sovietskeho zväzu či Ruska tri zlaté olympijské medaily a osem titulov majstra sveta v rokoch 1979 až 1992." 

Ruská hokejová federácia (FHR): "Ruský hokej aj celý šport utrpeli nenahraditeľnú stratu. Veľké hokejové dielo Tichonova stále žije." 

TSN.ca (Kan.): "Zomrela ruská hokejová legenda. Tichonov stál na lavičke počas dominantného obdobia Sovietskeho hokeja ako tréner národného tímu a klubu CSKA Moskva." 

Bild (Nem.): "Tichonov bol symbolom zlatej éry sovietskeho hokeja. Pod jeho vedením 'zborná' získala zlaté medaily na MS aj ZOH. S pádom Sovietskeho zväzu sa skončila aj veľká éra Tichonova, ktorého tréningové metódy boli často označované ako diktátorské." 

L'Équipe (Fr.): "Zomrel symbol zlatého veku sovietskeho hokeja." 

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Ikona zlatého obdobia sovietskeho hokeja je mŕtva. Pod jeho vedením získal ZSSR mnoho zlatých medailí, no v roku 1980 na ZOH nestačil jeho tím na americký 'Zázrak na ľade'." 

iSport (ČR): "Rusi Tichonova milovali aj nenávideli. Podľa niektorých bol jedným z najlepších trénerov histórie, podľa iných zase diktátorom, ktorý si zo svojich zverencov urobil nevoľníkov." 

iDnes (ČR): "Zomrel legendáryn tréner Tichonov, hokejový diktátor a zberateľ titulov." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona