Medailista z OH Beňuš bude ambasádorom maratónu v Bratislave

NETKY.SK • 2 December 2016, 15:30 • 2 min
Medailista z OH Beňuš bude ambasádorom maratónu v Bratislave

BRATISLAVA - Prípravy na 12. ročník ČSOB Bratislava Marathon (1. a 2. apríla 2017), bežeckého sviatku jari, pokračujú v plnom prúde. Zapojila sa do nich aj významná športová osobnosť súčasnosti - strieborný vodný slalomár z OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro Matej Beňuš, ktorý bude ambasádorom podujatia.

slovakia

left justify in out

"Matej je vzor pre všetkým mladých športovcov na Slovensku. Rozhodol sa podporiť bratislavský maratón, aby pritiahol mladých ľudí k behu a športu. Matejovi Beňušovi želáme ďalšie úspechy v kariére a tešíme sa na spoluprácu s ním,“ uviedol v tlačovej správe organizátorov riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič, ktorý predstavil aj ďalšiu novinku:

 

"ČSOB Bratislava Marathon už nie je len mestskou akciou, ale zapájajú sa do neho aj bežci z celého regiónu. Bratislavský kraj je miestom mnohých krásnych bežeckých podujatí a je super, že aj najvyšší predstavitelia miest a obcí v ňom rozhodli vďaka iniciatíve a pod záštitou župana Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša zapojiť do sobotňajšieho minimaratónu a ísť osobne príkladom občanom miest a obcí. Sami sme zvedaví, koľko starostov sa okrem známych bežeckých postáv ako Janko Mrva z Vajnor, Ivan Šramko z Lamača, Jozef Krúpa zo Záhorskej Bystrice či samotný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, postaví v sobotu 1. apríla 2017 na štart.“


Ako býva zvykom, aj v roku 2016 sa bežci v Bratislave rozlúčia s uplynulým rokom veľmi príjemným bežeckým podujatím. Obľúbená zimná séria sa začne v nedeľu 4. decembra prvým dielom 5. ročníka, ktorý sa uskutoční na Námestí M. R. Štefánika pri OC Eurovea. Bežcov už tradične čakajú trate na 6 a 12 km plus detské behy na 300, 600 a 800 m.

 

"Tešíme sa, že veľmi úspešný bežecký rok zakončíme práve úvodným podujatím 5. ročníka ČSOB zimnej série, ktorá nám zároveň aj symbolicky otvorí bežeckú sezónu 2017. Už dnes máme prihlásených vyše 550 bežcov. Očakávam výbornú atmosféru s nádychom Mikuláša a blížiacich sa Vianoc. Každý, kto odbehne všetky tri diely zimnej série, obdrží priamo v cieli poslednej časti v Šamoríne v x-bionic® sphere pamätnú medailu,“ informoval J. Pukalovič.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona