Medaila s Rišom nič nespraví, vraví Nagyov tréner

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 09:08 • 2 min
Medaila s Rišom nič nespraví, vraví Nagyov tréner

BRATISLAVA - Slovensko je späť na plaveckej mape, tlmočila v pondelok novinárom slová legendárnej Martiny Moravcovej prezidentka Slovenskej plaveckej federácie Irena Adámková.

slovakia

left justify in out

O toto konštatovanie sa zaslúžil Richard Nagy, ktorý sa v nedeľu v Londýne stal vicemajstrom Európy v dlhom bazéne na najdlhšej polohovke. Do Bratislavy v pondelok večer priviezol striebornú medailu - a v utorok o šiestej ráno naňho čaká tréning.

 

"S Rišovou hlavou to nič nespraví. Prejaví sa to na ňom len pozitívne," povedal Nagyov tréner Gabriel Baran, ktorý svojho zverenca charakterizoval predovšetkým ako veľmi svedomitého plavca. Disciplína 400 m polohové preteky je akousi demonštráciou univerzálnosti, pretekár v nej vystrieda všetky štyri plavecké spôsoby. Ak chce 23-ročný Nagy atakovať postup do osemčlenného finále na augustových OH v Riu de Janeiro, kde má už istú miestenku, zo strieborného londýnskeho času 4:14,16 min potrebuje ukrojiť ešte aspoň dve sekundy. "Aj keď sa už výrazne posunul vpred, ešte stále má čo zlepšovať, prakticky vo všetkých disciplínach; štart či zlý odraz. Pripomínam, že nikdy nebol šprintérsky, ale vytrvalostný typ," podotkol Baran.

 

Kým štyri londýnske disciplíny (400 m v. sp., 1500 m v. sp., 800 m v. sp., 200 m motýlik) Nagyovi veľmi nevyšli, všetko si vynahradil v poslednej piatej. "Dobre, že som tam s ním nebol, dostal aj ostrejšie esemesky," prezradil ešte Baran. "Je to prvý raz v jeho kariére, čo má sezóna v dlhom bazéne dva vrcholy. Medaila je len pekný bonus v príprave na olympijské hry. Nebudeme pre ňu teraz nič meniť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies