Mečíř starší po synovom postupe: Zápas som radšej nesledoval

NETKY.SK • 23 Máj 2014, 17:25 • 2 min
Mečíř starší po synovom postupe: Zápas som radšej nesledoval

PARÍŽ - Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. sa prvýkrát v kariére prebojoval do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji.

slovakia

left justify in out

Vo finále kvalifikácie dvojhry na Roland Garros si na parížskej antuke poradil so siedmym nasadeným Američanom Timom Smyczekom v dvoch setoch 7:6 (4), 6:2.
     

Syn olympijského šampióna zo Soulu 1988 a kapitána slovenskej daviscupovej reprezentácie Miloslava Mečířa prehrával v tajbrejku úvodného dejstva 1:4, no potom získal šesť bodov v rade a zlomil odpor súpera. V druhom sete si po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a dobre rozohratý zápas už dotiahol do úspešného konca. Mečír junior má v Paríži už istých 25 bodov do svetového rebríčka ATP Entry a v jeho novom vydaní by mal prvýkrát figurovať v elitnej svetovej dvestovke.
     

Mečíř ml. sa postaral o to, že slovenský mužský tenis bude mať v Paríži v singli trojnásobné zastúpenie. Lukáš Lacko nastúpi v 1. kole proti štvrtému nasadenému Švajčiarovi Rogerovi Federerovi - šampiónovi z roku 2009. Náročného súpera dostal aj Martin Kližan, ktorý si zmeria sily s deviatym nasadeným Japoncom Keim  Nišikorim - finalistom turnaja Masters 1000 v Madride.
     

Mečířov otec zápas svojho syna radšej nesledoval. "Bol by som nervózny, keby som mal sledovať skóre po loptičkách. Hneď po skončení duelu som sa však dozvedel konečný výsledok a mal som veľkú radosť. Miloško sa dlho snažil, motal sa po malých turnajoch, teraz sa mu konečne podarilo postúpiť na grandslame do hlavnej súťaže, čo je veľký úspech. Nedal som mu pred zápasom žiadne taktické pokyny, bolo to na ňom. Smyczek bol aj tak pre mňa neznámou. Verím, že Miloško v Paríži ešte nepovedal posledné slovo, veď turnaj sa ešte iba začína," povedal pre TASR Mečíŕ st., ktorý by mal v nedeľu letieť do francúzskej metropoly, ak mu to umožní zdravotný stav. "Som prechladnutý a pobolieva ma chrbát, tak uvidíme, čo nakoniec poletím do Paríža povzbudiť syna alebo zostanem doma."           

 

kvalifikácia - finále:

Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Tim Smyczek (7-USA) 7:6 (4), 6:2



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona