Mečíř: Slovinci sú bez Rolu a Bedeneho dosť oslabení

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 17:05 • 2 min
Mečíř: Slovinci sú bez Rolu a Bedeneho dosť oslabení

BRATISLAVA - Kapitán Slovákov Miloslav Mečíř ráta s Igorom Zelenayom na štvorhru, ale až počas prípravy v NTC v Bratislave si ozrejmí zvyšok zostavy na miestne stretnutie so Slovincami 6. - 8. marca v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2015 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

slovakia

left justify in out

"Martin Kližan začne trénovať dnes popoludní. Norbert Gombos po triumfe na challengeri vo francúzskom Cherbourgu mal pristáť vo Viedni o 15.00 h a sľúbil mi, že hneď pricestuje za nami. Dúfam, že forma mu vydrží. Lukáš Lacko už má za sebou pár tréningov a zatiaľ vyzerá dobre. Som spokojný s jeho hrou aj prístupom," povedal Mečíř na pondelňajšej prezentačnej tlačovej besede v dejisku. 

 

Olympijský víťaz zo Soulu 1988 uznal, že po zotrvaní spočiatku váhajúceho Kližana v kádri stúpli šance hostiteľov, ale odmietol hovoriť v percentách: "Tie večné teórie... Víťaz bude známy po poslednej loptičke. Mojou úlohou je zostaviť čo najsilnejší tím. Pravdou je, že s Maťom naša sila rastie." 

 

Šéf realizačného tímu SR sa radšej nespolieha, že Slovinci v súlade s oficiálnou predbežnou nomináciou budú bez Blaža Rolu a Aljaža Bedeneho: "Bez týchto dvoch sú dosť oslabení. Počkajme si však, či nás neprekvapia a nevyrukujú pri štvrtkovom žrebe s posilami." Mečíř nemá jasno ani o terajšom potenciáli a pripravenosti prítomných hostí: "Blaža Kavčiča som videl odohrať dobré zápasy napríklad na US Open. Dokáže podržať loptičku vo výmene a dopĺňa to podaním. Netreba ho podceniť. Ani vo štvorhre nemôžeme počítať s ľahkým bodom, ak by na ňu nastúpili Kavčič a Grega Žemlja." 

 

Lacko skonštatoval: "O Kavčičovi nevieme, či bude hrať. Počul som, že nedávno podstúpil operáciu. Žemlja mal jednu - dve dobré sezóny, motal sa okolo 40. - 50. miesta na rebríčku, je šikovný. Teraz je na tom asi pod vplyvom zdravotných problémov horšie, má však dostatok skúseností." 

 

Zelenay dodal: "Máme šťastie, že neprišiel Rola pri tej jeho terajšej fazónke. Je to pre nás víťazstvo. Kavčiča som dlhšie nevidel na turnajoch, mal niečo s nohou. Žemlja teraz tiež chýbal v dianí. Mikeho Urbaniju a Toma Kočevara Dešmana vôbec nepoznám." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies