Mečíř nikomu nič nevyčíta, Martina i Schmiedlovú videl pozitívne

NETKY.SK • 12 August 2016, 11:20 • 2 min
Mečíř nikomu nič nevyčíta, Martina i Schmiedlovú videl pozitívne

RIO - Vedúci tenisovej sekcie slovenskej výpravy na olympiáde nežiaril vo štvrtok práve šťastím, ale celkovo je spokojný. Miloš Mečíř, olympijský víťaz v dvojhre a po skončení kariéry už veľa rokov kľúčová postava tohto odvetvia na Slovensku. Jeho podstatná časť povinností sa v Riu skončila, keď z hry vypadol posledný slovenský zástupca na kurtoch.

slovakia

left justify in out

Samozrejme, prehra Andreja Martina sa dala očakávať, hral náhradník turnaja proti štvrtému nasadenému. "Navyše Andrej nebol úplne fit, sťažoval sa na krk. Takže hralo sa mu zle a Nišikori bol vo výbornej fazóne. Škoda že Andrej nemohol využiť možnosť zahrať si vyrovnanejšiu partiu s takým dobrým hráčom. Mal tam pár výnimočných úderov, ale celkovo bola tá hra rozdrobená vetrom," hodnotil Mečíř.

 

Martin účasťou v 3. kole urobil novú métu samostatného mužského tenisu. Anna Karolína Schmiedlová zdolala v 1. kole nasadenú Talianku Vinciovú a následne v dramatickom a veľmi kvalitnom zápase zostala na rakete Rusky Makarovovej. V štvorhre v 1. kole Martin spolu s Igorom Zelenayom neuspeli. Mečířova analýza sa zmestila do niekoľkých konkrétnych viet: "Bolo to tu náročné, prísť na jeden turnaj z iných kontinentov. Mali s tým problémy aj viacerí favoriti a už vypadli. Ale ja som s našimi spokojný, všetci bojovali ako vedeli a myslím si, že to druhé kolo zahral Karolína pekne, zlepšila sa oproti predchádzajúcim mesiacom. Čo sa týka štvorhry, musím povedať že súperi boli v danom momente lepší."

 

Mečíř vyjadril spokojnosť aj s počtom slovenských účastníkov, ale: "Bol by som radšej, keby v ženskej dvojhre boli dve a že by mohli hrať aj štvorhru." Narážal tak na odstúpenie Dominiky Cibulkovej a nemožnosť náhrady Kristínou Kučovou, z čoho pramenila aj absencia Schmiedlovej v debli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies