Mečíř: Náskok 2:0 je ideálny, ešte však treba tretí bod

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 09:22 • 2 min
Mečíř: Náskok 2:0 je ideálny, ešte však treba tretí bod

BRATISLAVA - Kapitán slovenských tenistov v Davisovom pohári reprezentačných družstiev mužov Miloslav Mečíř kvituje náskok 2:0 proti Slovincom po piatkových dvojhrách stretnutia 1. kola I. skupiny euroafrickej zóny, nerodil sa však ľahko, hoci domáci v bratislavskom NTC nepustili ani set.

slovakia

left justify in out

"Na Martinovi Kližanovi bolo vidieť, že prechádzal z antuky na tvrdý povrch. V ťažkom zápase síce nepredviedol svoj najlepší tenis, ale bojoval, postupne sa zlepšoval a celkovo predviedol to, čo bolo na víťazstvo nad Gregom Žemljom treba. Norbert Gombos proti náhradníkovi Tomovi Kočevarovi-Dešmanovi dlho diktoval tempo a občas mi až vyrážal dych. Od polovice tretieho setu mal krízu, ale netrvala dlho a napokon to zvládol. V dueloch takéhoto typu sa bežne stáva, že hráč si nedokáže udržať úroveň výkonu až do konca. Martin aj Norbert však zahrali v dobrej pohode a forme," skonštatoval Mečíř na tlačovej besede. Olympijský víťaz zo Soulu 1988 zároveň varovne zdvihol prst: "Vedenie 2:0 je ideálne, viac sme si predsa nemohli na úvodný deň ani želať. Ešte však treba získať jeden bod."


Mečíř predpokladá, že v sobotu nebude meniť nahlásenú deblovú formáciu Kližan, Igor Zelenay: "Bol by som rád, ak by sme pri nej mohli zostať. Martin sa pýta hrať a s Igorom od začiatku rátam."
Domácich príliš nezaskočila absencia renkingového lídra kádra hostí Blaža Kavčiča. "Vo štvrtok pri žrebe programu odzneli náznaky, že to tak môže dopadnúť. Čiastočne sme s tým teda kalkulovali, hoci Kavčič včera naplno odohral 1,5 hodiny tréningu. Zápasy na tri získané sety sú však veľkou záťažou a Slovinci asi nechceli riskovať, že rozbijú to, čo ich hráč za ostatné týždne zotavovania po nedávnej operácii nohy nadobudol. Štvorhra je predsa len menej náročná, možno na ňu nastúpi," upozornil Mečíř.


Kapitána Slovákov špeciálne teší Gombosovo napredovanie: "Na lavičke som si uvedomil, aký progres za posledný rok urobil. Je to už iný hráč. Dokáže zvládať ťažšie pozície vo výmenách, dlhšie udržať loptičku v hre, čím dostáva súperov pod tlak. Som rád, že minulý týždeň získal ten titul vo Francúzsku, zdvihlo mu to sebavedomie, bolo to vidieť aj dnes."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies