Mečíř ml. členom Akadémie Love 4 Tennis

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 12:29 • 2 min
Mečíř ml. členom Akadémie Love 4 Tennis

BRATISLAVA - Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. sa stal členom bratislavskej Akadémie Love 4 Tennis. Informáciu priniesla internetová stránka tejto centrály.

slovakia

left justify in out

"Rozhodol som sa hrať na skúšku aj v Akadémii Love 4 Tennis. Uvidíme, ako sa to celé vyvinie," uviedol aktuálne 223. muž svetového rebríčka ATP. Dvadsaťsedemročný Bratislavčan využíva zázemie tejto ustanovizne už viac ako dva roky, dávnejšie vyhlásil: "V L4T som našiel ideálne prostredie na tréningy. Môžem si ich modelovať, ako chcem. Buď mám dlhé tréningy, alebo viac krátkych. Celkovo mi to tu veľmi vyhovuje."


Šéftréner akadémie Erik Csarnakovics o doterajšej voľnejšie koncipovanej spolupráci s úsmevom skonštatoval: "Voľné to bolo aj preto, že Miloš je špecifický. Minulý rok uhral pár pekných výsledkov, začal tenis vnímať inak. Prišiel sám s tým, že by chcel skúsiť ten tenis vážne. Je paradoxné, keď to povie niekto, kto bol v druhej stovke rebríčka."


Na tréningy svojho syna dohliada aj Miloslav Mečíř starší, daviscupový kapitán SR, dvojnásobný grandslamový finalista a držiteľ zlatej olympijskej medaily zo Soulu 1988. Csarnakovics upozornil, že podobný model je svetovým trendom: "S hráčmi sú niektorí tréneri dennodenne. Cestujú s nimi, hrajú, trénujú. A potom je tam niekto, kto tomu velí a dáva punc vrcholového tenisu. Veď si len vezmime spolupráce ako Nišikori - Chang, Federer - Edberg, Čilič - Ivaniševič, Murray - Mauresmová... Títo ľudia nebudú s nimi cestovať 49 týždňov v roku. Ich prítomnosť počas významných týždňov je však extrémne dôležitá. Nevyužiť to u nás by bola škoda. Zatiaľ to funguje super."


Csarnakovics podotkol, že prítomnosť Mečířa st. v klube má pozitívny efekt: "Keď je Miloš v hale, baví sa síce o tenise so synom, ale popritom stihne opraviť ešte dvoch - troch juniorov. To prospieva celej našej akadémii. Je škoda, že sa jeho potenciál nevyužíva na Slovensku viac."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona