Mečiarovský privatizér Poór siaha na desiatky miliónov od štátu!

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 09:27 • 2 min
Mečiarovský privatizér Poór siaha na desiatky miliónov od štátu!

BRATISLAVA - Jeden z najznámejších mečiarovských privatizérov Vladimír Poór siaha na desiatky miliónov od štátu, píše denník Hospodárske noviny.

slovakia

left justify in out

Najskôr 13 miliónov eur dostala firma City-Arena, v ktorej je Poór člen Dozornej rady, na rekonštrukciu futbalového štadióna v Trnave. Ďalej ide o ďalších 20 miliónov eur. O tie je zas v hre jeho firma ŽOS Trnava v súťaži na opravy vozňov pre štátne Cargo.

 

A najnovšie vyše 11 miliónov eur navrhuje jeho spoločnosti Poltár Crystal&Steel rezort hospodárstva. S prísľubom, že prinesú 400 nových pracovných miest a obnovenie sklárskej výroby v Poltári. "V tomto prípade ide o to, že štát má záujem pohnúť so zamestnanosťou v "hladových dolinách". Sklárne v Poltári boli jedným z klenotov slovenského priemyslu", poznamenal k návrhu hovorca rezortu hospodárstva Stanislav Jurikovič. Aj preto považuje stimul pre Poórovu firmu za povinnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona