Mečiarov nástupca v ĽS-HZDS je stále v nedohľadne

NETKY.SK • 7 Január 2013, 11:35 • 2 min
Mečiarov nástupca v ĽS-HZDS je stále v nedohľadne

Mečiarov nástupca v ĽS-HZDS je stále v nedohľadne - Politika Nový líder ĽS-HZDS je stále v nedohľadne. Nástupcu Vladimíra Mečiara chcela strana riešiť už minulé leto po tom, ako Mečiar oznámil svoj odchod.

slovakia

left justify in out

imgNový líder ĽS-HZDS je stále v nedohľadne. Nástupcu Vladimíra Mečiara chcela strana riešiť už minulé leto po tom, ako Mečiar oznámil svoj odchod. Dodnes ho nenašla, strane teda stále šéfuje Mečiar.

"Nie je návrh, ktorý by menil predsedu," povedal pre TASR ústredný tajomník hnutia Tibor Cabaj. Strana má podľa neho vedenie, ktoré funguje.

O Mečiarovom nástupcovi mal rozhodnúť mimoriadny celorepublikový snem, ktorý sa však nekonal. Riadny snem má byť o tri roky, keďže funkčné obdobie vedenia ĽS-HZDS je podľa Cabaja štvorročné. Hnutie sa podľa jeho slov v súčasnosti zaoberá aj otázkou skrátenia funkčného obdobia na rok."Zaoberáme sa zmenami stanov, ktoré by mali spružniť fungovanie strany," uviedol Cabaj.

Hnutie vraj neprestáva hľadať nového lídra, o menách Cabaj hovoriť nechce. Je to podľa neho vec, ktorú si má strana vydiskutovať u seba a nie cez médiá. Nového predsedu si má strana voliť preto, že Vladimír Mečiar sa po 21 rokoch rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS po už druhých neúspešných parlamentných voľbách.

Strana tiež zisťuje súčasný počet členov. Mečiar nedávno pripustil, že jeho hnute bude mať po preregistrácii menej členov ako donedávna. Začiatkom minulého roka registrovalo hnutie 21.000 členov. Mečiarov kritik, primátor Partizánskeho Jozef Božik pre TASR pred časom uviedol, že on už nie je členom ĽS-HZDS a nie je jediný. V každom okrese sa podľa jeho slov nepreregistrovali stovky ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies