Mechanika za sabotáž odsúdili, ale trest si neodsedí

NETKY.SK • 30 September 2010, 11:35 • 2 min
Mechanika za sabotáž odsúdili, ale trest si neodsedí

Mechanika za sabotáž odsúdili, ale trest si neodsedí

slovakia

left justify in out

img

Bývalý mechanik talianskej automobilky F1 Ferrari Nigel Stepney, ktorého v roku 2007 obvinili zo sabotáže a špionáže pre McLaren dostal na základe dohody nepodmienečný trest odňatia slobody. Ten si však pravdepodobne neodpyká.
      Stepneyho pôvodne odsúdili na trest odňatia slobody na rok a osem mesiacov a peňažnú pokutu 600 eur, ale na základe talianskeho právneho systému je veľmi nepravdepodobné, že si trest skutočne odsedí.
      "Sme spokojní, aj keď môj klient vždy popieral sabotáž," vyhlásila Stepneyho právnička Sonia Bartoliniová. "Musíme poďakovať prokurátorovi za akceptovanie dohody, keďže trest mal byť najprv oveľa vyšší," dodala.
      Brita Stepneyho obvinili z poskytovania tajných informácii o monopostoch Ferrari konkurentovi z McLarenu a z pokusu zničiť formulu Kimiho Räikkönena pred VC Monaka v roku 2007 v čase, keď ešte pracoval pre Ferrari.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies