Mechanici Red Bullu zvládli výmenu pneumatík za rekordných 1,9 sekundy

NETKY.SK • 18 November 2013, 15:06 • 2 min
Mechanici Red Bullu zvládli výmenu pneumatík za rekordných 1,9 sekundy

AUSTIN - Už istý majster sveta F1 Sebastian Vettel nie je v tíme Red Bull jediným, kto sa stará o rekordy. Počas nedeľňajšej Veľkej ceny USA v Austine vymenili mechanici majstrovskej stajne pri zastávke v boxoch pneumatiky na monoposte RB9 Nemcovho kolegu Marka Webbera za senzačných 1,923 sekundy. Prvýkrát v histórii tak stlačili čas pod magickú hranicu dve sekundy.

slovakia

left justify in out

Mechanici Red Bullu prekonali ich vlastný rekord z tohtoročnej VC Malajzie, keď im výmena "gúm" na Webberovom vozidle trvala 2,05 s. "Naše dáta ukazujú, že Markovo auto stálo počas zastávky v boxoch 1,923 sekundy, čo je neuveriteľný čas," uvádza sa vo vyhlásení na tímovej webstránke (www.infiniti-redbullracing.com). Už po Malajzii však jeden z mechanikov "červených býkov" Ole Schack zdôraznil, že pri výmenách pneumatík nejde o rekordy, ale o konzistentnosť. "Najdôležitejší je pre nás priemerný čas. Zvládnuť zastávku pod dve sekundy je iba otázkou slávy, ale v nás vyvolá uspokojenie, až keď ju budeme mať pravidelne," povedal.

Vettel si v Austine suverénnym spôsobom štart-cieľ pripísal ako prvý jazdec v histórii ôsmy triumf za sebou v jednej sezóne a prekonal tak legendárneho krajana Michaela Schumachera, ktorý triumfoval v roku 2004 v siedmich pretekoch v rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies