Mecaplast otvoril závod v susedstve automobilky PSA v Trnave

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 17:04 • 2 min
Mecaplast otvoril závod v susedstve automobilky PSA v Trnave

TRNAVA - Spoločnosť Mecaplast Slovakia otvorila vo štvrtok svoj výrobný závod v susedstve PSA Peugeot Citroën v Trnave.

slovakia

left justify in out

Skupina PSA bude hlavným odberateľom plastových dielcov pre exteriéry, interiéry a motory vozidiel. Závod má k dispozícii pätnásť vstrekovacích lisov, vstupným materiálom budú plastické hmoty vo forme granulátu. Nová fabrika má ročne spracovať približne 2 700 ton granulátu. Mecaplast Slovakia je dcérskou firmou skupiny Mecaplast Group so sídlom v Monaku. Ešte v tomto roku plánuje závod zamestnať 150 ľudí, v roku 2019 by ich malo byť tristo.


"Mecaplast je prvým výsledkom našej snahy dostať čo najviac dodávateľov do bezprostrednej blízkosti automobilky. Dodávateľom sme ponúkli pozemky na tento účel, máme snahu pritiahnuť sem aj ďalších,“ povedal hovorca trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Peter Švec. Plastové dielce bude Mecaplast dodávať nielen do susednej automobilky, ale aj do ďalších závodov skupiny PSA. Odberateľmi však môžu byť aj iné značky, pretože v automobilovom priemysle podľa Šveca nefunguje exkluzivita.


Závod v Trnave je podľa generálneho riaditeľa Mecaplast Group Pierre Bouleta 27. vo svete, skupina ešte v tomto roku otvorí ďalšie v Mexiku a Maroku. Na otvorení závodu povedal, že existujú plány na zdvojnásobenie výrobných kapacít v Trnave v priebehu dvoch – troch rokov.

 

Mecaplast získal pozemky od trnavskej automobilky, závod postavil v rekordne krátkom čase. V auguste začali výkopové práce, koncom marca tohto roku začali z lisov vychádzať prvé výrobky. Vysoko ocenil ústretovosť slovenských úradov pri vybavovaní všetkých nevyhnutných formalít. Viceprimátor Trnavy Tibor Pekarčík uviedol, že stavebný úrad mesta vyčlenil jedného pracovníka, ktorý mal v agende tohto investora.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona