ME21: Švédi budú pozorne sledovať Slovákov a tešia sa na žltú stenu

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:48 • 2 min
ME21: Švédi budú pozorne sledovať Slovákov a tešia sa na žltú stenu

KRAKOV - Švédska futbalová reprezentácia do 21 rokov zatiaľ nemá príliš veľa poznatkov o slovenských rovesníkoch, s ktorými sa stretne v A-skupine majstrovstiev Európy. Obhajcovia titulu narazia aj na domácich Poliakov a Angličanov, o týchto tímoch vedia momentálne viac než o zverencoch Pavla Hapala.

slovakia

left justify in out

Cesta z tejto skupiny bude podľa švédskeho trénera Haakana Ericsona veľmi kľukatá: "Skupina je neľahká a otvorená. Poľsko s Anglickom poznáme veľmi dobre. S Poliakmi sme pred dvoma rokmi odohrali prípravný zápas, Anglicko nám žreb prisúdil aj na minulých majstrovstvách, hoci odvtedy sa káder obmenil. O Slovensku zatiaľ toľko nevieme, no budeme ho pozorne sledovať. Jeho výsledky v kvalifikácii a umiestnenie v tabuľke pred Tureckom i Holandskom dokazujú, že to je naozaj dobrý tím."

 

Švédi sa na šampionáte 2015 v Česku prebojovali do semifinále iba tesne, dokráčali však až k senzačnému celkovému prvenstvu. Ericson napriek pozícii držiteľa trofeje nepasuje svoj výber za favorita, keďže rovnako ako v ním spomenutom prípade Anglicka sa vymenili hráči. "Máme nové mužstvo, zažívame nové okolnosti. Neočakávame, že obhájime titul, ale radi snívame a zopakovanie triumfu nie je vylúčené. Prežívame dobré obdobie, v kvalifikácii sme predstihli Španielsko či Chorvátsko, takže sebavedomie nám nechýba," pokračoval kouč, ktorý sa znova teší na viditeľnú, ako aj hlučnú podporu priaznivcov z tejto škandinávskej krajiny. "Na predchádzajúcom turnaji sme sa dočkali excelentného povzbudzovania, po finále vypukli v Prahe obrovské oslavy a party. Poľsko je blízko a cenovo prijateľné, 'žltá stena' tak opäť bude za nami," odpovedal Ericson na otázku TASR.

 

Základná A-skupina dostala prívlastok "zaujímavá" aj od prezidenta Poľského futbalového zväzu (PZPN) Zbigniewa Bonieka. Ten má na Slovensku mnoho priateľov z futbalového prostredia. "Víťaz otváracieho stretnutia získa veľkú šancu na postup do semifinále. Mám rád slovenský futbal, žije sa tam týmto športom. Poznám generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu Jozefa Klimenta, hráčov z poľskej ligy alebo reprezentantov. Naše dobré vzťahy pretrvajú," povedal Boniek.

 

Odlišné starosti má dočasný tréner anglickej "dvadsaťjednotky" Aidy Boothroyd. Ten sa síce zúčastnil na krakovskom žrebe, ale momentálne vôbec nie je isté, že bude vo funkcii aj v čase záverečného turnaja. Na lavičke nahradil Garetha Southgatea, ktorý prebral prvé mužstvo. "Od začiatku bola prioritná situácia Garetha. Naskočil som na jeho miesto a potešilo ma, že som mohol Anglicko zastupovať na žrebe. Užívam si každú minútu prácu s týmito hráčmi, neviem však, kedy sa rozhodne o mojej budúcnosti. Vo Futbalovej asociácii sú rušné časy, uvidím, či budem chystať tím do 21 rokov na európsky šampionát alebo 'dvadsiatku' na majstrovstvá sveta," uviedol Boothroyd pre Daily Mail.

 

Angličania absolvujú marcovú prípravu v Poľsku, aby si odskúšali miestne podmienky. V pláne je tiež prípravný zápas proti domácim, ale niektorí namietajú, že nie je vhodné hrať práve s organizátorom tak krátko pred podujatím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona