ME21: Slováci siahali na dno svojich síl, ale postup už nemajú vo svojich rukách

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 08:09 • 2 min
ME21: Slováci siahali na dno svojich síl, ale postup už nemajú vo svojich rukách

KIELCE - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov v pondelok v Kielcoch prehrali 1:2 s Angličanmi vo svojom druhom vystúpení v rámci základnej A-skupiny na majstrovstvách Európy 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku a vytúžený postup do semifinále sa im vzdialil. Zverenci Pavla Hapala viedli po prvom polčase gólom Martina Chriena, po zmene strán otočili skóre Alfie Mawson a Nathan Redmond.

slovakia

left justify in out

Slováci, ktorí v piatok zdolali domácich Poliakov 2:1, sú v tabuľke priebežne na 2. priečke, zmeniť to môže večerný lublinský duel domácej reprezentácie proti Švédom. Slovenskí sokolíci uzavrú svoje účinkovanie v A-skupine štvrtkovým súbojom v Lubline so Švédmi (20.45 h).

ME 2017 futbalistov do 21 rokov - A-skupina - pondelok:
KIELCE
Slovensko - Anglicko 1:2 (1:0)
Góly: 23. Chrien - 50. Mawson, 61. Redmond, ŽK: 13. Bero, 65. Mazáň - 27. Ward-Prowse, 86. J. Murphy, 90.+ Baker, rozhodovali: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všetci Lit.), 12 087 divákov


Zostavy:
Slovensko: A. Chovan - Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň - Lobotka - A. Rusnák, Bero, Chrien (66. Bénes), Mihalík (73. Haraslín) - Zreľák (66. Šafranko)
Anglicko: Pickford - Holgate (46. J. Murphy), Chambers, Mawson, Chilwell - Ward-Prowse, Chalobah - Swift (80. Gray), Baker, Redmond - Abraham (88. Woodrow)


Slováci už počas rozcvičky pocítili veľkú podporu od fanúšikov spod Tatier, ktorí jednoznačne ovládli hľadisko. Na ihrisku sa im v úvodných minútach snažili odvďačiť dominanciou a kombinačnou hrou, nevychádzala im však predfinálna fáza; Angličania dobre prehusťovali priestor a vyrážali do protiútokov. V úvodnej štvrťhodine si Chovan pripísal zákroky pri nie príliš nebezpečnom pokuse Swifta a Holgatovom centri. Slováci počkali na svoju príležitosť a z prvej šance udreli - Rusnákov rohový kop Chrien hlavou poslal k vzdialenejšej ľavej žrdi - 1:0. O okamžitú odpoveď sa snažil Baker, jeho pokus spoza šestnástky tesne minul Chovanovu svätyňu. Po polhodine hry otestoval Pickfordovu pozornosť Rusnák. Náskok Slovákov mohol zvýšiť Mihalík, no Pickford si s jeho nebezpečnou strelou z diaľky poradil. V závere úvodného polčasu ešte Chovan zneškodnil priamy kop, ktorý vyslal Ward-Prowse.

Angličania vstúpili do druhej časti lepšie. Chovan najskôr podržal svoje mužstvo pri veľkej šanci Redmonda, o chvíľu neskôr však bol prikrátky na Mawsona, ktorý doklepol do siete vlastný pokus z blízkosti bránky - 1:1. Odpoveďou Slovákov bola zvýšená aktivita a Berova krížna strela mimo troch žrdí. Angličania z ničoho nič udreli opäť po hodine hry, Redmond zakončil protiútok presnou strelou zvnútra šestnástky a poslal svoj tím do vedenia. Hapal zareagoval dvojitým striedaním - Chriena nahradil Bénes a Zreľáka Šafranko. Slováci sa hrnuli vpred, no nedostávali sa do gólových príležitostí, ich snaha vyústila do Rusnákovej strely mimo a Šafrankovej pološance. Angličania umne kúskovali hru, slovenskí reprezentanti nevyťažili vyrovnanie ani zo záverečného náporu.

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal (tréner SR "21"): "Hráči si siahli na dno síl. Bohužiaľ, v prvom polčase sme dosť strácali lopty, hra nebolo úplne podľa našich predstáv. Možno keby sme ustáli prvých pätnásť minút po zmene strán, výsledok by bol iný. Hrali sme prakticky v domácom prostredí, aj preto nás mrzí, že sme dnes nebodovali. Fanúšikovia sú senzační, nečakali sme takú obrovskú podporu v hľadisku. Štadión bol plný našich priaznivcov. Šance na postup klesli, my to už nemáme vo vlastných rukách, ale Anglicko. V skupinách sa to však ešte môže zamotať. Keby sme zdolali v treťom vystúpení Švédov, môžeme byť ešte prví v našej skupine."

Martin Chrien (stredopoliar SR "21", strelec gólu): "Teší ma, že som dal gól. Škoda, že nestačil ani na zisk bodu. Mrzí ma úvod druhého polčasu, keď sme inkasovali. Potom sme to otvorili a z brejku dostali druhý gól. Chýbali nám centre zo strán, po ktorých by sme zakončovali akcie. Nemáme sa však za čo hanbiť. Do posledného zápasu v skupine proti Švédsku pôjdeme s cieľom zvíťaziť a postúpiť. Fanúšikom ďakujeme za podporu, sú fantastickí."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies