ME21: Slováci dnes hrajú o všetko! Hapal uvažuje nad zmenami v zostave

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 08:51 • 2 min
ME21: Slováci dnes hrajú o všetko! Hapal uvažuje nad zmenami v zostave

Lublin - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal rovnako ako pred druhým zvažuje aj pred tretím stretnutím A-skupiny ME pozmenenie základnej zostavy. V dueli s Anglickom k nemu nepristúpil a na ihrisko poslal od začiatku identickú jedenástku ako proti Poľsku. Alternatívy má k dispozícii tiež pred dôležitým štvrtkovým súbojom so Švédskom v Arene Lublin (20.45).

slovakia

left justify in out

V oboch zápasoch dokonca nasadil aj totožných striedajúcich hráčov, na trávnik sa dostali Pavol Šafranko, Lukáš Haraslín a László Bénes. Do priebehu záverečného turnaja tak zatiaľ zasiahlo iba štrnásť futbalistov z 23-členného kádra. "To isté však spravil aj tréner Švédska. Až tak sme to nemali pripravené, iba reagujeme na vývoj. Chceme, aby bolo celé mužstvo nachystané a môžeme siahnuť na ktoréhokoľvek hráča. Nálada je pozitívna, nikto nemá pocit krivdy, že zatiaľ nedostal priestor. Z tohto pohľadu som veľmi spokojný," povedal český kouč.

 

Švédsko je obhajca prvenstva, Hapal si napriek tomu myslí, že aktuálny výber severskej krajiny disponuje ešte väčšou kvalitou. Pasuje ho za mierneho favorita, no zároveň prezradil, že vo švédskom tíme odhalil slabiny.

 

"Mužstvá sú veľmi vyrovnané a rozhodnú drobnosti alebo malé chyby. Švédi sa prezentujú najmä kolektívnym výkonom. Ešte nezvíťazili, ale ani neprehrali, samozrejme, môžu aj do tretice remizovať. Priali by sme si, aby prehrali. Veľmi by som si želal, aby to bolo pekné predstavenie pre divákov, verím, že nás budú podporovať aj poľskí fanúšikovia. Neočakávam hurá futbal, rozhodnúť sa dá aj v nadstavenom čase, bude to dosť takticky zviazané. U nás bude náročné dosiahnuť to, vyznávame ofenzívny futbal, nesmieme však robiť chyby. Od Anglicka sme dostali góly z protiútokov za priaznivého stavu pre nás," uviedol Hapal na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii. Jeho zverenci následne zaberali v tréningovom centre Mosir v Lubline.

 

Súbežne sa bude odvíjať druhý duel A-skupiny medzi Anglickom a domácim Poľskom. Postupových možností je mnoho, podstatný preto bude aj tento rezultát: "Predovšetkým sa sústredíme na náš výkon. Určite budem mať informácie. Viacero zápasov sa rozhodlo v závere, aj keby sa to nevyvíjalo v náš prospech, môže sa to na konci zmeniť. Aj ja sa budem koncentrovať najmä na naše stretnutie, zaujímavé môže byť i druhé miesto, variant je veľa."

 

Postupové prognózy

Ak zvíťazia nad Švédmi, postačí im akékoľvek bodové zaváhanie Anglicka proti Poľsku. V prípade triumfu Poľska 1:0 môžu remizovať akýmkoľvek skóre. Ak hráči usporiadateľskej krajiny uspejú 2:1, Slováci postúpia remízou pomerom 3:3 alebo vyšším. Najunikátnejší pohľad na tabuľku by sa naskytol po víťazstve Poľska 2:1 a remíze Slovenska 2:2. Vtedy by rozhodoval menší počet disciplinárnych bodov, ktorý je momentálne vyrovnaný, oba tímy dostali štyri žlté karty. Ak by aj v tomto ohľade bola po posledných stretnutiach zhoda, na rad by prišiel koeficient. Slovensko ho na žrebe malo vyšší než Poľsko na začiatku kvalifikácie (25,402) a domáca reprezentácia do 1. decembra neodohrala žiaden súťažný duel.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies