ME21-kval: Senzačný postup Slovákov, Kiss:"Tento sen sa ešte nekončí"

NETKY.SK • 11 September 2012, 06:47 • 2 min
ME21-kval: Senzačný postup Slovákov, Kiss:"Tento sen sa ešte nekončí"

ME21-kval: Senzačný postup Slovákov, Kiss:"Tento sen sa ešte nekončí"

slovakia

left justify in out

img

Nefalšovaná eufória panovala v šatni slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov po pondelňajšom senzačnom postupe do baráže ME 2013 v Izraeli. Tím Ivana Galáda v poslednom kvalifikačnom zápase 9. skupiny deklasoval v Senci Kazachstan 6:0, a vďaka skóre a zhode ďalších priaznivých výsledkov v pondelňajšom bohatom 20-zápasovom itinerári, sa mohlo začať oslavovať.
      Ak sa niekto v pondelok pred zápasmi pozrel na tabuľku druhých, videl, že Slováci sú v nej s 12 bodmi poslední. Večer však už bolo všetko inak. Vďaka skóre mladí Slováci s 15 bodmi preskočili Turecko, Portugalsko, Arménsko aj Bosnu a Hercegovinu, výhra Švédov nad Ukrajinou vyradila z postupovej hry Slovincov a prehra Škótov v Rakúsku 2:3 dala ešte pred koncami posledných zápasov Slovákom postupovú istotu. Pred nich sa teda dostali Nóri, čo bolo isté už pred pondelkom, Dáni a aj Švajčiari.
      Tréner Galád aj kapitán Filip Kiss sa zhodli na tom, že najťažšie okamihy prišli po dvoch prehrách s Rumunmi. Chlieb sa ale lámal až na úplnom konci a Slováci vďaka gólom Róberta Maka a Milana Lalkoviča v 88., resp. 90.+1 minúte pondelňajšieho skvelého predstavenia pri seneckých jazerách môžu snívať ďalší sen.
      "Ja tomu trošku ešte nemôžem uveriť. Chlapci si to zaslúžili. Prežili sme veľmi ťažké obdobie, najmä po prehrách s Rumunskom. Ale stále som ešte trošku veril, že sa môžeme dať dokopy. Tieto dva krásne zápasy nech chlapcom ostanú navždy v pamäti a nech si to oslávia. Zajtra sa začneme pripravovať na baráž. Dnes by som ešte ale o nej nehovoril. V piatok pôjdeme na žreb, teraz sa treba tešiť, že náš malý národ má takýto úspech," povedal pre TASR a dodal: "Teraz nech sa teší náš malý slovenský národ z úspechu našich mladých chlapcov, ktorí si vážia reprezentovať krajinu a spravili všetko pre to, po čom sme snívali."
      "Chlapci hrali veľmi takticky a aj keď sme mali fázy, kde sme v strede poľa neboli lepším tímom, vyhrali sme vysokým rozdielom a o to nám išlo. Chlapci mali ťažký zápas s Francúzskom v nohách a bolo to vidno na pohybe. My sme radi, že sme dali neuveriteľne veľa gólov súperovi, ktorý dvakrát remizoval s Rumunmi."
      V piatok sa žrebuje vo švajčiarskom Nyone baráž, ktorej prvé zápasy sú na programe 12. októbra, resp. odvety potom 16. októbra. Slováci môžu stále snívať sen, že sa ich meno objaví pri žrebe finálového turnaja 28. novembra v Izraeli a samotný turnaj sa potom bude hrať budúci rok 5. až 18. júna. "Oplatilo sa veriť. Som šťastný, že sme predĺžili túto 21-ku. Prialo nám šťastie a treba veriť, že sa dá postúpiť cez baráž na EURO. Bol by to sen, ale treba veriť snom a ja som presvedčený, že máme na to mužstvo, aby sme postúpili," tešil sa kapitán Filip Kiss a dodal: "Máme veľkú šancu, máme skvelých hráčov. Verím, že toto sa ešte neskončí. S Rumunmi sme síce dvakrát prehrali, ale celkovo sme udržali koncentráciu celé tie dva roky, a možno až na tých desať dní, čo sme hrali proti Rumunom. Skvelý výsledok proti Francúzom nám ukázal, že môžeme poraziť aj možno najlepší tím v tejto vekovej kategórii. To nás povzbudilo nielen proti Kazachom, ale teraz už môžem povedať, že aj smerom do baráže, že môžeme hrať aj proti najsilnejším. Je dôležité, že aby celé mužstvo uverilo, že hrať sa dá s hocikým, a že malé Slovensko môže dokázať veľké veci."

      konečná tabuľka druhých zo skupín kvalifikácie ME 2013:
      1. Švajčiarsko    8  5  2  1  15:4   17
      2. Dánsko         8  4  4  0  19:8   16
      3. Nórsko         8  5  1  2  13:7   16
      4. SLOVENSKO      8  5  0  3  17:7   15
      
      5. Portugalsko    8  4  3  1  15:6   15
      6. Turecko        8  5  0  3  13:7   15
      7. Arménsko       8  4  3  1  11:5   15
      8. Bosna          8  4  2  2  19:11  14
      9. Slovinsko      8  4  2  2   9:6   14
      10. Škótsko       8  3  4  1  16:9   13

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona