ME2018: Volko skončil pred bránami finále: Asi ma zbrzdila nervozita, tvrdí šprintér

NETKY.SK • 9 August 2018, 09:04 • 2 min
ME2018: Volko skončil pred bránami finále: Asi ma zbrzdila nervozita, tvrdí šprintér

Berlín - V semifinále dvojstovky na ME atlétov v Berlíne slovenský šprintér Ján Volko dosiahol čas 20,58, finišoval tretí a do finále nepostúpil.

slovakia

left justify in out

Ján Volko si na šampionáte viac trúfal na dvojstovke ako na polovičnej trati. Do semifinále ho nasadili a už tento fakt znamenal, že si môže na veľa trúfať. Postupový kľúč dva plus dvaja bol pre všetkých veľká výzva. Volko v 5. dráhe mal v 1. behu pri sebe vpravo voľnú dráhu a zľava Turka Gulijeva, jediného Európana, ktorý sa tohto roku dostal pod 20 sekúnd. Po štarte bol na tom veľmi dobre, potom už spomalil, okrem Gulijeva ho predstihol aj Ír Reid a musel čakať, či do finále postúpi na základe času 20,58.

 

V druhom behu bežal na tretej pozícii Brit Gemili s 20,46, Francúz Zeze 20,49, Holanďan Martina 20,51 i Grék Tsákonas 20,54, všetci s lepšími časmi ako Volko, čo znamenalo, že nepostúpil do finále. V celkovom sumáre obsadil 13. miesto, na postup s časom by musel zabehnúť 20,46.

 

"Chcel som byť vo finále, aj som dúfal, že to vyjde na čas, no evidentne to nestačilo," sklamane hodnotil Volko. "Pocitovo sa mi nebežalo zle, dostal som pokyny bežať svoj beh, bez ohľadu na súperov, no niečo sa nepodarilo. Buď som bol nervózny, alebo, neviem, ťažko povedať, že to nevyšlo. Na tréningu sa mi behalo dobre, aj príprava bola fajn. Veľmi som chcel v obľúbenej dvojstovke ukázať, čo vo mne je, no nepodarilo sa."

 

Ján Volko dvojstovku uprednostňoval v hierarchii dôležitosti. "Na stovke som nečakal, že to vyjde, na dvojstovke som chcel viac, aj lepší výkon, no nechcem porovnávať. Ani choroba ma nemohla ovplyvniť, na tréningu som nejaký jej dopad nepocítil, možno mi veľké chcenie zviazalo nohy, asi to bolo o nervozite. Stovka mi nejaké sily ubrala, no som dosť trénovaný na to, aby som to zvládol."

 

Pátranie po príčinách si vyžiada hlbšiu analýzu. Ján Volko: "Ktovie, keby ma nenasadili, možno by mi kvalifikácia poslúžila, no to je otázne. Inak tá dvojstovka nebola až taká strašná, nemusel som sa trápiť s ostatnými, no Ír ma predbehol a vytlačil z postupového miesta. Osobne si myslím, že to mohlo byť rýchlejšie, no určite to nebola premárnená príležitosť. Opäť som sa posunul dopred, už by som mal byť skúsený, no nervozita ešte zohráva úlohu. Aj trénerka mi pomáha v mentálnom tréningu, ďalší človek by už pri mne nebol na osoh, ona do mňa najlepšie vidí."

 

Výsledky semifinále

200 m, 1. beh: 1. Ramil Gulijev (Tur.) 20,33, 2. Leon Reid (Ír.) 20,38, 3. Ján VOLKO (SR) 20,58

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies