ME2018: Skvelé! Matej Tóth získal v chôdzi na 50 km striebornú medailu!

NETKY.SK • 7 August 2018, 13:35 • 2 min
ME2018: Skvelé! Matej Tóth získal v chôdzi na 50 km striebornú medailu!

BERLÍN - Slovenský reprezentant Matej Tóth sa nestal majstrom Európy v chôdzi mužov na 50 km na kontinentálnom šampionáte v nemeckom Berlíne. Tridsaťpäťročný rodák z Nitry absolvoval vytýčenú trať za 3:47:27 h a získal striebornú medailu. Najcennejší kov si vybojoval Marian Zakalnickyj z Ukrajiny, bronz Dmitrij Dziubin z Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Úradujúci olympijský šampión na tejto vzdialenosti Matej Tóth, ktorý na 50 km získal najcennejší kov aj na majstrovstvách sveta v Pekingu 2015, od úvodu berlínskej súťaže diktoval tempo a figuroval na čele pretekov. Za slovenským pretekárom sa postupne sformovala šesťčlenná skupina, v ktorej boli Poliak Rafal Augustyn, Ír Brendan Boyce, Nór Havard Haukenes, Fín Veli-Matti Partanen a Talian Marco De Luca.

 

Stíhaciu jazdu za Tóthom odštartoval Ukrajinec Marian Zakalnickyj, a predstihol ho na 32. km a vzďaľoval sa mu. Neskôr sa pred slovenského reprezentanta dostali aj Haukenes z Nórska a Dmitrij Dziubin z Bieloruska.

 

Pre zlato si napokon dokráčal Zakalnickyj, v predposlednom dvojkilometrovom okruhu začal Nór strácať a klesol na štvrtú priečku. Matej Tóth sa v závere odpútal od Dziubina a napokon si Slovák vybojoval striebro rovnako ako na ME 2014 vo švajčiarskom Zürichu.

Slovák mal šancu sa na ME 2018 v Berlíne zapísať do atletických dejín ako prvý chodec, ktorý vyhral OH, MS, ME, Svetový pohár aj Európsky pohár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies