ME16: Will Grigg je hitom šampionátu, i keď neodohral ani minútu

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 13:26 • 2 min
ME16: Will Grigg je hitom šampionátu, i keď neodohral ani minútu

PARÍŽ - Na šampionáte vo Francúzsku neodohral ani minútu, napriek tomu je hitom futbalových ME. Severoírsky reprezentant Will Grigg sledoval všetky tri vystúpenia ostrovného tímu na EURO 2016 iba z lavičky náhradníkov, jeho meno však ospevujú fanúšikovia na tribúnach všetkých štadiónov.

slovakia

left justify in out

Grigg sa na ME prebojoval vďaka vynikajúcej sezóne v tretej anglickej lige. Dvadsaťpäťročný útočník ju s Wiganom vyhral a postúpil do druhej najvyššej súťaže. S 25 gólmi sa navyše stal aj najlepším strelcom ligy.

 

Jeden z fanúšikov Wiganu si uctil hviezdu mužstva tým, že o nej vymyslel popevok. Vtedy zrejme ešte netušil, čo tým spôsobí. Chorál sa stal hitom celého šampionátu, okrem severoírskych fanúšikov ho spievajú aj priaznivci ďalších britských tímov. Griggovo meno znie na všetkých štadiónoch ME ako aj ulicami hostiteľských miest. Z nákazlivej pesničky sa stal dokonalý virál. "Willa sme si upísali pre jeho góly. Ale tento chorál by stál za to i bez nich. Je svetový," uviedol na Twitteri predseda klubu David Sharpe.

 

Fanúšik Sean Kennedy, ktorý celý chorál podľa hitu 90-tych rokov "Freed from Desire" od talianskej speváčky Galy vymyslel a následne zavesil na YouTube, dostal od vedenia klubu permanentku na novú sezónu. "Bol som nadšený reakciou fanúšikov," priznal priaznivec Wiganu. Pôvodný refrén piesne nahradil slovami "Will Grigg’s on fire, your defence is terrified," vo voľnom preklade "Will Grigg je vo forme, vaše obrana je vystrašená". Ten neznie už len pri zápasoch Wiganu či Severného Írska, ale o Griggovi spievajú nadšene aj ďalší fanúšikovia na EURO. Hit sa stal neoficiálnou hymnou šampionátu, zaspieval si ho aj slávny francúzsky futbalista Eric Cantona vo videu pre Eurosport.

 

Pieseň zaujala aj samotných hráčov. Po zápase Nemecka so Severným Írskom (1:0) si dokonca obranca Mats Hummels vymenil dres s Griggom, hoci ten vôbec nenastúpil. "Počul som o tomto fenoméne a všetkom okolo. Som veľkým fanúšikom Willa aj jeho príbehu," prezradil Hummels. Grigg si s elitným nemeckým stopérom vymenil tričko v tuneli. "Rozprávali sme sa po zápase, stretli sme sa v tuneli. Mats vyzerá byť veľmi príjemný chalan," poznamenal "hrdina" šampionátu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies