ME16: Tesné víťazstvo Chorvátov nad Turkami! Rozhodol Modrič

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 17:30 • 2 min
ME16: Tesné víťazstvo Chorvátov nad Turkami! Rozhodol Modrič

PARÍŽ - Futbalisti Chorvátska úspešne vstúpili do majstrovstiev Európy vo Francúzsku, v nedeľu v parížskom Parku princov zdolali Turkov najtesnejším rozdielom 1:0.

slovakia

left justify in out

Jediný gól úvodného stretnutia základnej D-skupiny strelil v závere prvého polčasu stredopoliar Realu Madrid Luka Modrič, ktorému vyšiel pekný volej po odkope súpera. Chorváti ani po vedúcom zásahu nepoľavili v ofenzívnej aktivite, naďalej "podkurovali" tureckej obrane a po zmene strán dvakrát trafili konštrukciu bránky.

 

Druhý zápas prvého kola "déčka" je na programe v pondelok o 15.00 h, keď sa v Toulouse stretnú dvojnásobný obhajca titulu európskeho šampióna Španielsko a Česko.

 

D-skupina, 1. kolo:

Turecko - Chorvátsko 0:1 (0:1)

Gól: 41. Modrič, rozhodovali: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všetci Švéd.), ŽK: 31. Tosun, 48. Balta, 90.+ Sen - 80. Strinič

 

Zostavy:

Turecko: Babacan - Gönül, Topal, Balta, Erkin - Inan - Calhanoglu, Tufan, Özyakup (46. Sen), Turan (65. Yilmaz) - Tosun (69. Mor)

 

Chorvátsko: Subašič - Srna, Čorluka, Vida, Strinič - Modrič, Badelj - Brozovič, Rakitič (89. Schildenfeld), Perišič (87. Kramarič) - Mandžukič (90.+ Pjaca)

 

Chorváti sa v úvodnom dejstve dostávali predovšetkým k centrom a rohovým kopom. V jednom z osobných súbojov utrpel poranenie hlavy ich stredný obranca Čorluka, ktorý musel dohrávať s viacnásobným preväzovaním. V 29. minúte sa k nebezpečnému centru dostali aj Turci, prihrávku Gönüla z pravej strany však hlavičkou nezužitkoval Tufan. O desať minút neskôr zakončil z odrazenej lopty chorvátsky útočník Mandžukič, ale našiel iba brankára Babacana. V 41. minúte Turkom nevyšiel odkop, výstavným volejom sa strelecky presadil Modrič, ktorého pokus cestou do siete nepríjemne skočil tesne pred Babacanom. O odpoveď sa snažil turecký kapitán Turan, no jeho prienik zastavil Perišič.

 

Po zmene strán sa k voleju odhodlal striedajúci Turek Sen, lopta skončila na kopačke Vidu. V 51. minúte prenikal Chorvát Rakitič, súper ho dokázal zastaviť jedine za cenu faulu pred pokutovým územím. Z priameho kopu napálil do brvna kapitán Srna, ktorý mal o niekoľko desiatok sekúnd ďalšiu šancu z druhej vlny, ale nikým nekrytý na hranici šestnástky netrafil priestor troch žrdí. V 61. minúte si vnútri pokutového územia Brozovič spracoval loptu a ľavačkou vystrelil nad. Ak by ten istý hráč neskôr po prihrávke Perišiča dostatočne dosiahol na loptu, upratal by ju do prázdnej bránky. Na opačnej strane to v 71. minúte nepresne vyskúšal Calhanoglu. Druhýkrát zazvonila konštrukcia tureckej bránky po hlavičke Perišiča, našiel ho Mandžukič. V 81. minúte nenarobil Subašičovi z priameho kopu problémy Erkin. Na druhom konci Perišič v dobrej pozícii neprekonal Babacana. V nadstavenom čase síce pochybil striedajúci chorvátsky obranca Schildenfeld, ale spoluhráči napravili jeho zaváhanie.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies