ME16: Nezvládame štandardné situácie, hneval sa kouč Walesu

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 13:40 • 2 min
ME16: Nezvládame štandardné situácie, hneval sa kouč Walesu

KYJEV - Prvý súper Slovenska v základnej skupine na futbalových EURO 2016 Wales nevyťažil z marcových prípravných duelov ani jedno víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Po remíze 1:1 doma so Severným Írskom prehrali Walesania v pondelok na Ukrajine 0:1. V oboch dueloch inkasovali góly po štandardných situáciách, čo je podľa kouča Chrisa Colemana momentálne najvýraznejšia slabina tímu.

 

Severné Írsko skórovalo po rohovom kope, v Kyjeve sa zasa Ukrajinci presadili po umne zahratom priamom kope, keď sa v šestnástke ocitol nekrytý Andrij Jarmolenko a halfvolejom poslal loptu za chrbát Waynea Hennesseyho. "V oboch zápasoch som bol celkovo s našou hrou spokojný. Sklamaný som iba z toho, že sme dvakrát inkasovali zo štandardných situácií," hodnotil Coleman pre britské médiá. "V prvom rade teda musím ako tréner niečo zmeniť v príprave. Pretože keď sa pozriete na počet inkasovaných gólov z hry v uplynulých pätnástich zápasoch, nebolo ich príliš veľa. Neprezradím teda žiadne tajomstvo, kde je naša slabina a naši súperi na EURO to budú vedieť. Rozhodne je to vec, na ktorej musíme pracovať."

 

Wales bez svojich najväčších hviezd Garteha Balea a Aarona Ramseyho odohral na Ukrajine vyrovnaný zápas, ale ani raz sa proti precíznej domácej obrane nepresadil. Najmä v druhom polčase Wales ešte zvýšil aktivitu, no nestačilo to ani na vyrovnanie. "Bol to pre nás dobrý test. Vybrali sme si v príprave za súpera Ukrajinu, pretože Slovensko a Rusko budú na šampionáte podobní oponenti. Nebol to v Kyjeve ľahký zápas, ale väčšinu času sme diktovali tempo hry my. Okrem gólu musel brankár Hennessey zasahovať už iba pri jednej strele. Z našej strany to napriek prehre nebol zlý výkon," dodal Coleman.

 

Z víťazstva mal radosť tréner Ukrajiny Michajlo Fomenko: "Niečo sme dnes urobili dobre, niečo zle, ale s výsledkom môžem byť spokojný. Samozrejme, stále je čo zlepšovať."

 

Prípravný zápas v Kyjeve:

Ukrajina – Wales 1:0 (1:0)

Gól: 28. Jarmolenko

zostava Walesu: Hennessey – Gunter, Taylor (72. Henley), Blake, Chester – A. Williams (65. Richards), Allen, Huws (79. Ledley), J. Williams (61. MacDonald) – Lawrence (72. Bradshaw), Church (61. Vokes)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies