ME16: Fanúšikovia o Hamšíkovi: Európska kapacita. Vyhráme 1:0 alebo 3:1

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 15:22 • 2 min
ME16: Fanúšikovia o Hamšíkovi: Európska kapacita. Vyhráme 1:0 alebo 3:1

BORDEAUX - More červených waleských dresov zaplavilo ulice Bordeaux niekoľko hodín pred zápasom dvoch debutantov na EURO Walesu a Slovenska.

slovakia

left justify in out

Medzi nimi sa ale bez problémov dali nájsť ostrovčeky modro-bielych fanúšikov spod Tatier. Ukážková symbióza priateľskej atmosféry oboch táborov sa spájala v početných kaviarničkách, námestiach a čoraz viac sa zaplňujúcich uliciach v centre metropoly Akvitánska.

 

Walesanom patrila noc z piatka na sobotu pred zápasom, keď absolútne ovládli centrum a do pol pása vyzlečení, klasicky s pohármi piva v rukách spievali mohutné chorály v miestnych baroch a reštauráciách. Miestni si ich natáčali na telefóny či tablety, všade panovala skvelá atmosféra, veď domáca reprezentácia v úvodnom zápase turnaja zdolala Rumunov 2:1 a tak sa oslavovalo. V sobotu by mohlo byť s fanúšikmi "drakov" všetko inak, povedal pre TASR fanúšik Ivan z Banskej Bystrice: "Zatiaľ sú príjemní a priateľskí a je ich tu podstatne viac. Keď sa pozrieme cez ulicu, je tu oveľa viac tej červenej farby ako bielej a modrej. Ale akurát pred chvíľou som chlapcom povedal, že dôležité je, aby sme vyhrali na ihrisku, na tribúne až tak nemusíme."

 

Slováci vo veľkej miere obsadili ubytovacie kapacity mimo mesta v jeho okolí, zatiaľ čo Walesania bývali v meste. Ivanov spoločník Adrián z Trnavy objasnil: "Prišli sme autobusom včera večer, ale nebývame priamo v Bordeaux. Sem sme sa dostali až teraz dopoludnia. Práve sme vystúpili z autobusu a ideme to tu popozerať."

 

Tretí do partie Tomáš z Bíňoviec doplnil, že s Adriánom idú len na zápas s Walesom, Ivan má toho v pláne viac. "Ja osobne sa vraciam na Slovensko v pondelok ráno, keďže mám nejaké povinnosti doma, ale v pondelok večer zasa hneď odchádzam do Lille na Rusko."

 

Slováci, čo sa týka výsledku, absolútne veria svojim. "Ja som povedal, že to určite nebude bohaté na góly, ale my gól nedostaneme. Skončí sa to 1:0, možno 2:0 pre nás," tvrdil Ivan a Adrián doplnil podrobný tip aj so strelcami slovenských gólov: "Môj tip je 3:1 pre nás. Nie je o čom, Mak dva a Hamšík jeden."

 

Všetci traja fanúšikovia spod Tatier držia palce najmä celému slovenskému kolektívu, ale majú aj svojich obľúbencov. "Fandíme celému tímu. Ale Martin Škrtel a Marek Hamšík, náš Marechiaro, to je európska kapacita," povedal Adrián a Ivan sa pustil aj do analytickejšieho rozboru: "Máme jednoznačne kolektívnejší tím ako Wales, ten to zakladá na jednom - dvoch hráčoch. My máme oveľa viac dobrých hráčov. Moji favoriti sú naši Bystričania Mišo Ďuriš, Marek Hamšík a aj Viktor Pečovský, ktorý je tiež odchovanec Dukly Banská Bystrica."

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies