ME vo futbale 2020: Taliani v otváracom zápase zdemolovali Turkov

NETKY.SK • 11 Jún 2021, 22:59 • 2 min
ME vo futbale 2020: Taliani v otváracom zápase zdemolovali Turkov

RÍM - Hladkým triumfom domácich Talianov nad výberom Turecka 3:0 sa skončil úvodný duel futbalových majstrovstiev Európy.

slovakia

left justify in out

Otváracie stretnutie šampionátu sa uskutočnilo v talianskom Ríme na Stadio Olimpico a zverenci trénera Roberta Manciniho boli od úvodu až do záverečného hvizdu dominantní.

 


V prvom polčase síce mali množstvo striel, no sústredená turecká defenzíva ešte nepripustila zmenu skóre, po zmene strán však už Taliani potvrdili prevahu. Do vedenia sa dostali vlastným gólom tureckého stopéra Meriha Demirala z 53. minúty.

 

 

O 13 minút neskôr zvýšil na 2:0 pre taliansky výber Ciro Immobile a gólovú bodku za duelom dal v 79. minúte Lorenzo Insigne.

 

img

 

Taliani si do tabuľky A-skupiny pripísali tri body a v stredu 16. júna opäť v Ríme privíta Švajčiarov. Turci v rovnaký deň v azerbajdžanskom Baku nastúpia proti Walesu.

Taliani aj v úvodnom súboji ME potvrdili vynikajúcu formu, veď od jesene 2018 ťahajú už poriadne dlhú šnúru bez prehry. Aj s piatkovým triumfom už 28 zápasov nepoznajú trpkosť prehry. O výraznej prevahe talianskej reprezentácie v piatkovom súboji hovorí aj pomer striel - celkovo v ich prospech 24:3, na bránku 8:0.

Majstrovstvá Európy 2020 vo finále - piatok:

A-skupina
RÍM
Turecko - Taliansko 0:3 (0:0)
Góly: 53. Demiral (vl.), 66. Immobile, 79. Insigne

Sobotňajší program:
A-skupina: Wales - Švajčiarsko (Baku/Azer., 15.00)
B-skupina: Dánsko - Fínsko (Kodaň/Dán., 18.00), Belgicko - Rusko (Petrohrad/Rus., 21.00)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona