ME v plávaní: Nagy v národnom rekorde do finále, rozbije si hlavu

NETKY.SK • 19 August 2014, 12:08 • 2 min
ME v plávaní: Nagy v národnom rekorde do finále, rozbije si hlavu

BERLÍN - Richard Nagy dosiahol životný výsledok v utorkových rozplavbách 1500 m voľný spôsob na majstrovstvách Európy v plávaní v dlhom bazéne v Berlíne (18. - 24. augusta).

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant zvládol bazénový maratón za 15:07,29 min, čím prekonal vlastný národný rekord 15:22,20 z vlaňajších MS v Barcelone o famóznych približne 15 sekúnd a postúpil zo 6. priečky do osemčlenného finále. Ide o najlepší výsledok v kariére 21-ročného zverenca Gabriela Barana a člena J&T Bratislava.

 

"Fantázia! Asi si rozbijem hlavu o strop, ako skáčem od radosti. Konečne sa mi po dvoch rokoch išla tisícpäťstovka skutočne perfektne. Všetko do seba zapadlo. Vedel som si rozložiť sily, snažil som sa držať britského borca predo mnou. Ďakujem teda okrem trénera aj jemu. Niektorí favoriti nezaplávali, ako mali. Verím tomu, že je v mojich je stlačiť v budúcnosti čas pod 15 minút. Takých ľudí nie je na svete veľa," rozplýval sa Richard Nagy. 
Finále je v stredu na programe od 18.07 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona