ME v boxe: Mezei, Strnisko i Zátorský do semifinále a s istým bronzom

NETKY.SK • 13 August 2014, 07:51 • 2 min
ME v boxe: Mezei, Strnisko i Zátorský do semifinále a s istým bronzom

SOFIA - Trojica slovenských reprezentantov v boxe Štefan Mezei, Michal Zátorský a Matúš Strnisko zvládla úspešne utorkové štvrťfinálové duely na majstrovstvách Európskej únie v Sofii, vybojovala si účasť v semifinále a zabezpečila minimálne bronzové medaily na tomto prestížnom podujatí. Štvrtý slovenský zástupca Erik Tlkanec, ktorý sa v utorok predstavil v ringu, neprešiel v kategórii do 91 kg cez Gruzínca Levana Guledaniho a podľahol mu 0:3 na body.

slovakia

left justify in out

Mezei do 49 kg postúpil v bulharskej metropole voľným žrebom do štvrťfinále, v ktorom zdolal Turka Tolgahana Öztürka presvedčivo 3:0 na body, keď súpera poslal v 2. kole aj "do počítania". Jeho semifinálovým protivníkom bude v piatok Ír Hughie Myers. 

 

V kategórii do 81 kg Strnisko zvíťazil nad ďalším tureckým pästiarom Nadirom Ünalom a v sobotu 16. augusta na neho čaká semifinálový duel proti Talianovi Valentinovi Manfredoniovi. 

 

Michal Zátorský, povzbudený "životnou" výhrou nad maďarským dvojnásobným olympionikom a medailistom z ME Miklósom Vargom, poslal v utorkovom štvrťfinálovom súboji Turka Hakana Dogana hneď v 1. kole na podlahu, duel mal celý čas jednoznačne v réžii (3:0 na body) a zaslúžene postúpil medzi elitné kvarteto. Na člena SŠŠR MV SR čaká v boji o účasť vo finále Gruzínec Otar Eranosyan. 

 

V stredu absolvuje premiérový súboj na majstrovstvách Európskej únie v Sofii Viliam Tankó, ktorý bude v kategórii do 52 kg čeliť domácemu pästiarovi Alexandrovi Alexandrovovi. Na M-EÚ štartuje celkovo 121 boxerov z 23 krajín. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies