ME v atletike: Lomnický sa kvalifikoval do finále kladiva

NETKY.SK • 14 August 2014, 12:09 • 2 min
ME v atletike: Lomnický sa kvalifikoval do finále kladiva

MADRID - Slovenský kladivár Marcel Lomnický sa kvalifikoval do finále na majstrovstvách Európy vo švajčiarskom Zürichu. Vo štvrtkovej predpoludňajšej kvalifikácii hodil v druhej sérii 77,06 m, postupový limit bol 75,00 m.

slovakia

left justify in out

Blízko k jeho splneniu bol Lomnický už pri prvom pokuse, keď hodil len o 2 cm menej. Dvadsaťsedemročný člen Stavbára Nitra sa pri tretej účasti na ME v kariére dostal druhýkrát do elitnej dvanástky, pred dvoma rokmi v Helsinkách bol jedenásty. Finále je na programe v sobotu o 15.00 h. 

 

"Kvalifikácia bola pre mňa úspešná. Kruh je výborný. Teším sa na finále, som vo výbornej forme, snáď zabojujem o medailu. Určite budem chcieť atakovať osobný rekord. Pri prvom pokuse mi unikol postup o dva centimetre, išiel som na druhý a chcel som ho hodiť ďaleko, lebo nikdy si nemôžete byť istí, že bez limitu sa dostanete do finále. V ňom by som bral akýkoľvek kov, bol by mojím prvým. Na štadióne ma podporovala sestra, ktorá už včera postúpila do finále. Obaja študujeme na amerických školách, ale nemáme možnosť spolu trénovať," povedal Marcel Lomnický, ktorý vyhral kvalifikačnú A-skupinu. Limit 75,00 m splnili len traja kladivári z A-skupiny. 

 

Z rozbehov do semifinále na 200 m sa nedostala Lenka Kršáková. V prvom behu finišovala na 7. mieste za 24,69, za osobným rekordom 23,70 z vlaňajška zaostala, na najlepšie nestačila a lúčila sa so súťažou. 

Výsledky - ME v atletike v Zürichu 
Kvalifikácie 
Muži: 

Kladivo - A-skupina: 1. Marcel Lomnický (SR) 77,06, 2. Sergej Litvinov (Rus.) 76,12, 3. Primož Kozmus (Slovin.) 75,87 

Ženy: 
200 m - I. rozbeh: 7. Lenka Kršáková (SR) 24,69 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona