Tréner Rusov Sluckij pred ME: Nie sme favoriti, ale kolektív

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:47 • 2 min
Tréner Rusov Sluckij pred ME: Nie sme favoriti, ale kolektív

MOSKVA - Ruská reprezentácia nepatrí medzi favoritov tohtoročných futbalových majstrovstiev Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla), môže sa však spoľahnúť na tímového ducha.

slovakia

left justify in out

Myslí si to kormidelník "zbornej" Leonid Sluckij. Súpermi Rusov v základnej B-skupine európskeho šampionátu budú postupne Angličania, Slováci a Walesania, do play-off sa dostanú prvé dva tímy z každej zo šiestich skupín a tiež štyri najlepšie z tretích miest.

 

"Najskôr musíme preniknúť do vyraďovacej časti. Ak to dokážeme, pokúsime sa hrať každý ďalší zápas s cieľom zvíťaziť," povedal Sluckij v rozhovore pre Russia Beyond The Headlines (RBTH) a pokračoval: "Myslím si, že favoriti sú Francúzi. Sú hostitelia, majú veľmi silný a vyrovnaný tím, na každom poste prvotriednych hráčov. Nemôžeme zabudnúť ani na Španielov, Nemcov, Belgičanov a Talianov."

Sluckij priznal, že jeho mužstvo nemá vo svojom strede superstar: "Možno je to pre nás mierna nevýhoda. Vždy je príjemné vedieť, že máte v kádri svetového futbalistu. My však tiež máme lídrov: sú nimi Igor Akinfejev, Vasilij Berezuckij, Sergej Ignaševič, Roman Širokov, Igor Denisov... Títo chlapci sú už dlho členmi národného mužstva, odohrali významné turnaje a môžu byť inšpiráciou pre spoluhráčov. Rusko má veľa kvalitných a skúsených hráčov, sme silní ako tím, sú tam aj mladí hráči. Ďaleko to môže dotiahnuť stredopoliar CSKA Moskva Alexander Golovin, Oleg Šatov zo Zenitu Petrohrad je tiež veľmi silný."

Sluckij je posledným z kvarteta trénerov účastníkov B-skupiny ME, ktorý ešte nezverejnil širšiu nomináciu na záverečný turnaj. Očakáva sa, že tradične budú mať zastúpenie najmä hráči z najvyššej ruskej súťaže, keďže v zahraničí spomedzi elitných hráčov pôsobia len Denis Čeryšev (na hosťovaní v FC Valencia z Realu Madrid) a Alexander Keržakov (na hosťovaní v FC Zürich zo Zenitu Petrohrad).

 

"Ak mladý futbalista dostane dobrú ponuku zo zahraničia, mal by odísť. V Európe je veľmi tvrdá konkurencia a ak to vydržíte, stanete sa skutočným profesionálom. V Rusku môžete tiež rásť a napredovať, ale, žiaľ, nemáme tu tú správnu infraštruktúru. Ak vás nezachytia skauti veľkých klubov, vaše šance stať sa hráčom top úrovne sú minimálne," uzavrel Sluckij.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies