ME: Tréner Hamrén po šampionáte opustí švédsku lavičku

NETKY.SK • 1 Február 2016, 12:21 • 2 min
ME: Tréner Hamrén po šampionáte opustí švédsku lavičku

ŠTOKHOLM - Tréner švédskej futbalovej reprezentácie Erik Hamrén po záverečnom turnaji EURO 2016 vo Francúzsku odstúpi zo svojho postu. Podľa agentúry dpa už vedenie zväzu hľadá nástupcu.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatosemročný Hamrén prevzal kormidlo pri národnom tíme v roku 2009, keď vo funkcii nahradil dlhoročného lodivoda Larsa Lagerbäcka, v súčasnosti trénera Islandu. Podľa zástupcu prezidenta Švédskej futbalovej asociácie Larsa-Christera Olssona už Hamrén dal zväzovým predstaviteľom vedieť, že svoj post opustí. Jeho kontrakt automaticky predĺžili až do konca ME po postupe "troch koruniek" v baráži cez Dánsko.

 

Pod vedením Hamréna sa Švédi kvalifikovali na EURO 2012 v Poľsku a na Ukrajine, kde však vypadli už v základnej skupine. Skúsený tréner zvažoval svoju rezignáciu po neúspechu v kvalifikácii MS 2014, kam sa severanom nepodarilo postúpiť, keď zlyhali v baráži s Portugalskom. Hamrén dokázal presvedčiť kanoniera Zlatana Ibrahimoviča k návratu do reprezentácie a menoval ho za kapitána, jeho trénerské schopnosti však v uplynulých rokoch spochybňovali viacerí futbaloví komentátori, športoví novinári ako i sklamaní fanúšikovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies