ME: Slováci zabojuje v závere boja o EURO s Weissom a Ďuricom, Pekarík sa zranil

NETKY.SK • 28 September 2015, 11:22 • 2 min
ME: Slováci zabojuje v závere boja o EURO s Weissom a Ďuricom, Pekarík sa zranil

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámil v pondelok 24-člennú nomináciu na záverečné dva zápasy kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku. Slovensko je krôčik od historicky prvej účasti na finálovom turnaji ME, v domácom súboji s Bieloruskom (9. októbra v Žiline), resp. v Luxembursku (12. októbra v Luxemburgu) mu na istotu priameho postupu z druhého miesta chýba jedno víťazstvo.

slovakia

left justify in out

Vo výbere chýba obranca a tradičná opora základnej zostavy Peter Pekarík. Asistent kapitána bundesligovej Herthy Berlín sa zranil v poslednom reprezentačnom súboji s Ukrajinou a musel na operáciu ramena. Do tímu sa naopak vracia skúsený zadák Ján Ďurica, ktorý ale ešte po zranení neodohral za jeho Lokomotiv Moskva ani minútu. Späť je aj krídelník Vladimír Weiss z katarskej Lekhwiya SC.

 

Tím kapitána Martina Škrtela je momentálne v tabuľke C-skupiny na 2. mieste, na úradujúcich majstrov kontinentu Španielov stráca dva body. Pred treťou Ukrajinou, s ktorou má po výhre 1:0 v Kyjeve a domácej remíze 0:0 v Žiline lepšie vzájomné zápasy, vedie o tri body. Slovensko teoreticky postúpi aj v prípade, že už nezaboduje, to by ale museli Španieli v poslednom súboji 12. októbra vyhrať v Kyjeve.

 

nominácia SR na kvalifikačné zápasy EURO 2016 s Bieloruskom (9. októbra v Žiline, 20.45 h) a v Luxembursku (12. októbra v Luxemburgu, 20.45):

brankári: Ján Mucha (Slovan Bratislava), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Ján Novota (Rapid Viedeň)

obrancovia: Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Norbert Gyömbér (AS Rím), Martin Škrtel (FC Liverpool), Dušan Švento (1. FC Kolín), Lukáš Tesák (Arsenal Tula)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno), Ján Greguš (FK Jablonec), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť), Marek Hamšík (SSC Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Róbert Mak, Erik Sabo (obaja PAOK Solún), Miroslav Stoch (Bursaspor), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC)

útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg), Martin Jakubko (MFK Ružomberok), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies