ME: Müller režíroval nemecký triumf v Glasgowe, Strachan je hrdý na tím

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:19 • 2 min
ME: Müller režíroval nemecký triumf v Glasgowe, Strachan je hrdý na tím

GLASGOW - Už iba malý krôčik chýba nemeckým futbalovým reprezentantom k postupu na EURO 2016 vo Francúzsku. Úradujúci majstri sveta zvládli pondelňajšiu drámu v Glasgowe, keď zdolali domáce Škótsko 3:2 a udržali si tak líderskú pozíciu v tabuľke D-skupiny o dva body pred Poľskom, ktoré rozdrvilo Gibraltár 8:1.

slovakia

left justify in out

Nemcov doviedol v Hampden Parku k triumfu Thomas Müller, ktorý potvrdil svoj strelecký inštinkt a postaral sa o dva góly hostí. Húževnatí Škóti síce dokázali na zásahy útočníka Bayernu Mníchov nájsť odpoveď, o plnom bodovom zisku favorita však rozhodol v 54. minúte Ilkay Gündogan.

 

Müller tak potvrdil skvelú fazónu v úvode sezóny, v troch bundesligových dueloch nastrieľal päť gólov a v uplynulých dvoch kvalifikačných štartoch skóroval za národný tím trikrát. "Momentálne sa mi strelecky darí. Cítim sa dobre, lopty sa ku mne odrážajú a vždy sa viem v správnom čase správne rozhodnúť," pochvaľoval si 25-ročný kanonier.

 

Müller najprv prekonal škótskeho brankára Davida Marshalla v 18. minúte tečovanou strelou a za stavu 1:1 sa v pokutovom území pohotovo zorientoval pred bránkou a hlavičkou od žrde vrátil hosťom tesný náskok. "Thomas je vo forme, vždy je tam, kde sa má útočník postaviť. Má nos na také situácie," vyslovil sa na adresu zverenca tréner Joachim Löw. "Podali sme rovnaký výkon ako doma proti Poľsku. Škóti nespravili nič preto, aby bol zápas ofenzívnejší. Celý čas sme dominovali a nedovolili sme súperovi veľa, nebezpečný bol iba zo štandardných situácií. Chceli sme získať z dvoch zápasov šesť bodov a to sa nám podarilo," citovala kouča agentúra Reuters.

 

Löwov výber po zisku titulu na vlaňajších MS začal kvalifikáciu na EURO rozpačito, no postupne sa nemecká mašina rozbehla a po triumfe 3:1 nad Poľskom sa vyhupla na čelo skupiny. K zaisteniu si miestenky na ME potrebuje vybojovať v zostávajúcich dvoch zápasoch už iba bod. Postupovú istotu môže získať už 8. októbra na pôde Írska, účinkovanie v skupine zakončí o tri dni neskôr domácim súbojom s Gruzínskom.

 

Naopak Škótom sa po dvoch tesných prehrách šance na postup znížili na minimum. V tabuľke im momentálne patrí až štvrtá priečka, na tretích Írov strácajú štyri body. Ak chcú dosiahnuť na barážovú priečku, musia zdolať v októbri v Glasgowe Poliakov, o tri dni neskôr vyhrať aj nad Gibraltárom a dúfať, že Íri ešte zakopnú. "Počas svojej kariéry som viackrát zažil chvíle smútku či hnevu, teraz som však na svojich hráčov hrdý, ako dokázali potrápiť úradujúceho svetového šampióna. Za žiadneho stavu sa nevzdávali. Napriek situácii v tabuľke si myslím, že sme stále v hre," vyslovil sa tréner Škótska Gordon Strachan.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies