ME: Mak má pred Ukrajinou víťaznú náladu, doma chce hrať útočne

NETKY.SK • 7 September 2015, 11:25 • 2 min
ME: Mak má pred Ukrajinou víťaznú náladu, doma chce hrať útočne

BRATISLAVA - Gólovému hrdinovi z vlaňajšieho kyjevského merania síl s Ukrajinou Róbertovi Makovi nezáleží na tom, či sa mu v utorňajšej "odvete" v Žiline znova podarí rozvlniť sieť.

slovakia

left justify in out

Podľa krídelníka gréckeho klubu PAOK Solún je dôležitejší kvalitný výkon celého mužstva a najmä tri body, ktoré by slovenskej futbalovej reprezentácii definitívne zaistili postup z C-skupiny kvalifikácie na EURO 2016 do Francúzska.

 

"Nie je vôbec dôležité, kto dá gól. Podstatné je, aby sme ako tím podali dobrý výkon, potešili našich fanúšikov a získali tri body. Ideme do zápasu s Ukrajinou s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Bude to iný súboj ako v Španielsku, ktorý sme už hodili za hlavu. Naplno sa koncentrujeme na Ukrajinu," povedal pre TASR Mak, ktorý pri sobotňajšej prehre 0:2 v Oviede odohral prvý polčas a po ňom ho tréner Ján Kozák stiahol z ihriska s úmyslom, aby sa nevyšťavil.

 

Mak má predstavu, ako by mala vyzerať hra Slovenska proti Ukrajincom, ktorí prídu do Žiliny naladení po triumfe 3:1 nad Bieloruskom: "Hráme doma, takže sa budeme držať našej tradičnej útočnej hry. Všetci už myslíme na utorňajší zápas, aj keď niekedy je dobré sa trochu odbremeniť od futbalu. V takých chvíľach si zavolám s rodinou alebo kamarátmi, aby som prišiel na iné myšlienky," dodal Mak, ktorý má obrovskú šancu vo veku 24 rokov vybojovať svoj prvý postup na šampionát.

 

Keď Slovensko v októbri 2009 po víťaznom zápase v poľskom Chorzówe (1:0) spečatilo účasť MS v Juhoafrickej republike, mal Mak iba 18 rokov a hrával v mládežníckych výberoch. "Určite by bolo krásne vybojovať postup už teraz. Po zápase sa však doma dlho nezdržíme, pretože nás čakajú klubové povinnosti. O mesiac sa však uvidíme znova, končíme kvalifikáciu s Bieloruskom a Luxemburskom. Takže sme zvedaví, či prídeme na ďalší zraz už v postupovej nálade, alebo ešte budeme musieť bojovať ďalej," podotkol Mak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies