ME: Lloris: Šampionát bol pre Francúzov aj únikom z reality

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 18:30 • 2 min
ME: Lloris: Šampionát bol pre Francúzov aj únikom z reality

PARÍŽ - Francúzski futbalisti sa vo finále majstrovstiev Európy (nedeľa o 21.00 h SELČ v Paríži) pokúsia priniesť radosť do krajiny, ktorá stále oplakáva obete teroristických útokov z novembra minulého roka.

slovakia

left justify in out

Parížsky štadión Stade de France bol pred ôsmimi mesiacmi prvým cieľom samovražedných atentátnikov, teraz sa pripravuje na vyvrcholenie európskeho šampionátu, v ktorom si Francúzi zmerajú sily s Portugalskom. "Všetci sme si v súvislosti s touto tragédiou prešli ťažkými časmi," vyhlásil na sobotňajšej tlačovej konferencii kapitán francúzskeho tímu Hugo Lloris. "Fakt, že sme dokázali na trávniku podať dobré výkony, nám dodáva hrdosť. Radosť, ktorú si užívame spolu s fanúšikmi, posilňuje naše puto," dodal.


Francúzi postúpili do vyraďovacej časti ME 2016 z prvého miesta v základnej A-skupine. V osemfinále zdolali Írsko 2:1, vo štvrťfinále si poradili s Islandom 5:2 a v semifinále zvíťazili nad Nemeckom vďaka dvom gólom Antoina Griezmanna 2:0. Zverenci trénera Didiera Deschampsa veria, že môžu uspieť aj vo finále. "Francúzi potrebovali počas tohto turnaja trochu uniknúť z reality. Podarilo sa to. Šport dokáže spojiť ľudí. Zostáva už iba jeden krok, ktorý je však zrejme najťažší. Za víťazstvo sa oplatí nechať na trávniku úplne všetko," povedal 29-ročný brankár Tottenhamu Hotspur, ktorý je kapitánom francúzskeho tímu už na druhých ME v kariére. "Máme šancu stať sa súčasťou našej národnej futbalovej histórie," vyhlásil.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona