ME: Ján Kozák: Pre zápas s Ruskom chystám zmeny

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 15:37 • 2 min
ME: Ján Kozák: Pre zápas s Ruskom chystám zmeny

VICHY - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák s odstupom niekoľkých hodín opäť zhodnotil sobotňajší neúspešný duel vo francúzskom Bordeaux proti Walesu (1:2) v rámci základnej B-skupiny na majstrovstvách Európy 2016.

slovakia

left justify in out

"Takej prehre hovorím zbytočná prehra. Rešpektujem silu súpera aj kvalitu a ak vás protivník v niečom prehrá v zápase a dominuje, tak to beriem. Keď som si to však spätne pozrel, Walesania nás nepredstihli v žiadnej hernej činnosti. Sú však aj také zápasy," povedal počas nedeľňajšieho mediálneho termínu vo Vichy Ján Kozák a k zápasu doplnil: "Najdôležitejšie momenty? Určite úvod, keď sa Marek Hamšík fantastickou individuálnou akciou dostal do čistej príležitosti, riešil to futbalovo, ale objavil sa tam ešte obranca. Druhým momentom bol priamy kop Garetha Bala, súper išiel do vedenia, čo sme nechceli. Keď je Wales vo vedení, ťažko sa mu dávajú góly, má dobre organizovanú defenzívu a s dvoma či tromi nebezpečnými, kvalitnými hráčmi ide do protiútokov. Chceli sme to zlomiť trpezlivou, nie naivnou hrou, bolo ešte dosť času. V prvom polčase mi chýbala väčšia istota na lopte, ľahko sme ju strácali. V druhom dejstve bol z našej strany veľmi kvalitný úsek hry, mali sme navrch. Záver bol taký, aký bol, súper bol šťastnejší a zvíťazil v súboji, ktorému by určite viac sedela remíza."

Slováci v zápase dostali od hlavného arbitra, Nóra Sveina Oddvara Moena, päť žltých kariet, z toho štyri v záverečnej štvrťhodine. Walesania obišli bez kartového napomenutia. Už po prvom zápase tak visí hrozba nad Martinom Škrtelom, Patrikom Hrošovským, Róbertom Makom, Vladimírom Weissom a Jurajom Kuckom, ktorí v prípade ďalšieho žltého trestu automaticky dostanú stopku na jeden duel. "Počet faulov bol 17:16 pre Wales, počet žltých kariet 5:0 pre nás. To hovorí za všetko. Tam však nebola príčina prehry. Je to škoda, lebo piati kľúčoví hráči dostali kartu, ale futbal je aj o tom, musíme sa s tým vyrovnať," poznamenal rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák.

Slováci si v stredu 15. júna zmerajú v Lille sily s Rusmi (15.00), v pondelok 20. 6. vyzvú Angličanov v Saint-Étienne (21.00). Do osemfinále postúpia prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest. V sobotňajšom večernom stretnutí v Marseille Rusi remizovali s Angličanmi 1:1. "Ja sa starám o svoje mužstvo a o naše výsledky. Máme pred sebou zápas s Ruskom, ktorí potrebujeme zvládnuť lepšie. Oboch ďalších súperov máme zmapovaných, mali sme tam aj človeka. Musíme sa dobre pripraviť a pokúsiť sa uhrať lepší výsledok," skonštatoval 62-ročný kormidelník SR, ktorý naznačil zmeny pred stredajším súbojom v Lille. "V závere súboja s Walesom sa vykryštalizovala jedenástka, ktorá hrala dobre a vedela o sebe. Striedajúci hráči slušne zapadli do zápasu. Ukázali, že sú tu a dali o sebe vedieť. Ťažko dnes hovoriť o zostave na Rusko, ale určite nejaké zmeny chystám. Uvidíme, v akom stave budú hráči," povedal Ján Kozák a na margo obrancu Tomáša Hubočana, ktorý mal zdravotné problémy s pätou, doplnil: "Tomáš trénuje naplno, bol k dispozícii aj na zápas s Walesom a bude aj na duel s Ruskom."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies