ME: Bojnická rodáčka Herbríková bude reprezentovať Švajčiarsko

NETKY.SK • 29 Január 2016, 15:14 • 2 min
ME: Bojnická rodáčka Herbríková bude reprezentovať Švajčiarsko

BRATISLAVA - Ako jedinú disciplínu na krasokorčuliarskych majstrovstvách Európy v Bratislave slovenský organizátor súťažne neobsadil v športových dvojiciach.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu v nej bude slovenská stopa v podobe slovenskej rodáčky Alexandry Herbríkovej, ktorá reprezentuje Švajčiarsko, informovala oficiálna webová stránka šampionátu. SR na ľade ZŠ Ondreja Nepelu reprezentujú sólisti Nicole Rajičová a Michael Neuman, ktorí sa narodili v New Yorku, resp. Štokholme.

 

V tancoch domáce farby hája bratislavský rodák Lukáš Csölley a Federica Testová, ktorá pochádza v Milána. No krajinu Helvétov ako jej majsterka v športovkách zastupuje rodáčka z Bojníc, ktorá rozpráva výborne po slovensky.

 

"Obaja rodičia sú Slováci. Bývali sme v Prievidzi, ale keď som mala rok, otec, vyštudovaný baník, sa vybral za prácou na Moravu. Mama sa zamlada venovala krasokorčuľovaniu, tak ma ako štvorročnú zobrala na rybník v blízkosti Olomouca. Ľad na ňom sa už trochu topil, preto mi prikázala 'Nesmieš padať, lebo budeš celá mokrá.' Tak som nepadala. Pokladala to za úspech a nabudúce so mnou zamierila na zimný štadión," citovala 23-ročnú krasokorčuliarska oficiálna stránka ME www.ecbratislava.sk.

 

Herbríková už na ME štartovala, pred štyrmi rokmi reprezentovala Česko. V piatok sa v krátkom programe predstavila v prvej rozjazde, spolu s jej partnerom Nicolasom Rouletom dostali od rozhodcov 36,38 bodov. Ich osobné maximum je 40,62 a dosiahli ho zhodou okolností v októbri minulého roka na Memoriáli Ondreja Nepelu práve v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies