M.DZURINDA: Požiadal som o zaradenie ekonomických sankcií voči Bielorusku

NETKY.SK • 28 Marec 2011, 06:47 • 2 min
M.DZURINDA: Požiadal som o zaradenie ekonomických sankcií voči Bielorusku

M.DZURINDA: Požiadal som o zaradenie ekonomických sankcií voči Bielorusku

slovakia

left justify in out

img

Minister zahraničných vecí SR Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) požiadal na stretnutí s rezortnými ministrami Európskej únie (EÚ) o zaradenie ekonomických sankcií voči Bielorusku do zámerov na budúce rokovanie rady ministrov zahraničných vecí EÚ (Foreign Affairs Council). Uviedol to dnes pre TASR.
      "V základných otázkach, ktoré sa týkajú demokracie by sme mali byť principiálni," povedal s tým, že na stretnutí 12. apríla by táto otázka už mohla byť predmetom rokovaní. Dodal, že snaha o sprísnenie sankcií by mala byť súčasťou trvalého tlaku voči režimu v Bielorusku.
      Dzurinda sa v sobotu 26. marca zúčastnil na prestížnom podujatí Bruselské fórum, v rámci ktorého diskutoval na tému krízy eurozóny. Bruselské fórum organizuje každé dva roky v Bruseli americký German Marshall Fund. Zámerom stretnutia je napomáhať k prehlbovaniu transatlantickej spolupráce a vzájomného partnerstva v širokej škále globálnych výziev a hľadaní odpovedí na závažné otázky medzinárodných vzťahov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies