McQuaid: Armstrong je obeťou honu na čarodejnice

NETKY.SK • 28 Január 2015, 14:50 • 2 min
McQuaid: Armstrong je obeťou honu na čarodejnice

LONDÝN - Americký cyklista Lance Armstrong bol terčom "honu na čarodejnice" a stal sa obetným baránkom pre Antidopingovú agentúru USA (USADA). Vyhlásil to bývalý prezident Medzinárodnej cyklistickej únie UCI Pat McQuaid.

slovakia

left justify in out

Armstronga v roku 2012 usvedčili zo systematického dopingu, doživotne ho dištancovali a odobrali mu všetkých sedem titulov z Tour de France. "Urobili z neho obetného baránka, bol to hon na čarodejnice," povedal McQuaid v utorok pre BBC Radio 5 live s tým, že prechováva v tejto súvislosti k Armstrongovi "isté sympatie".
     

"USADA potrebovala veľké meno. V skutočnosti ju nezaujímali slabší jazdci, s ktorými napokon urobili dohodu, aby získali informácie o veľkých rybách," tvrdí McQuaid. "Môžem mať preto k Armstrongovi isté sympatie, pretože podľa mňa by sa v športe malo s ľuďmi v takýchto situáciách zaobchádzať rovnako."
     

Šéf UCI v rokoch 2006 až 2013 McQuaid poskytol rozhovor deň po tom, čo Armstrong uviedol, že v súčasnosti by sa už k dopingu neuchýlil. To, čo robil pred desiatimi rokmi, treba podľa Texasana vnímať v kontexte doby. Armstrong po rokoch odmietania otvorene priznal doping v januári 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies