McMahonov recept pre úspech Anglicka: Ak hráte ako Leicester, všetko je možné

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 13:20 • 2 min
McMahonov recept pre úspech Anglicka: Ak hráte ako Leicester, všetko je možné

LONDÝN - Niekdajší kapitán FC Liverpool Steve McMahon predznamenal recept na úspech pre anglickú futbalovú reprezentáciu na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

McMahon, ktorý reprezentoval Anglicko na ME 1988 a MS 1990, dal svojim krajanom za vzor mužstvo prekvapujúceho lídra tamojšej Premier League Leicester City. "Ak hráte ako Leicester, všetko je možné," povedal 54-ročný bývalý stredopoliar pre ESPN FC.

 

"Zmena môže priniesť ovocie. Anglicko počas ostatných troch či štyroch mesiacov spravilo niekoľko zmien a zlepšilo sa. Verím, že Angličania budú hrať vo Francúzsku tak trochu ako Leicester - nezviazaní, s vášňou a odhodlaním," skonštatoval bývalý hráč Evertonu, Aston Villy a Manchestru City. Anglicko, Wales a Rusko budú súpermi Slovenska v základnej B-skupine kontinentálneho šampionátu, duel s Angličanmi odohrajú zverenci Jána Kozáka 20. júna v Saint-Étienne.

Podľa McMahona by mal tréner anglického národného mužstva Roy Hodgson posadiť na lavičku skúseného Wayna Rooneyho a nasadiť "mladé pušky". "Dúfam, že Roy Hodgson bude odvážny a pôjde cestou mladých hráčov. Máme Dele Alliho, Harryho Kana, Jamieho Vardyho, Dannyho Drinkwatera. Nech hrajú. Kľúčová je vášeň. Tá mladým nikdy nechýba. A, samozrejme, nie sú to deti. Harry Kane absolvoval dve mimoriadne úspešné sezóny v Premier League a Vardy má 28 (v skutočnosti 29 s dátumom narodenia 11. januára 1987, pozn.), takže nie sú malí. Možno sú trochu neskúsení, ale už nie mladíci. Musíme sa pohnúť vpred. Anglicko sa nachádza v prechodnom období a myslím si, že mladí do mužstva zapadli veľmi dobre," vyhlásil McMahon a na margo ambícií dodal: "Odhadujem, že preniknú do semifinále. Keď už budú takto ďaleko, môže sa stať čokoľvek."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies