McLaren odhalil koncept P1 GTR pred blížiacim sa Pebble Beach

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 13:30 • 2 min
McLaren odhalil koncept P1 GTR pred blížiacim sa Pebble Beach

KALIFORNIA – Britský výrobca superšportov odhalil prvé informácie o modeli P1 GTR, ktorý oficiálne predstaví na augustovom Concours d’Elégance v kalifornskom Pebble Beach. Už teraz je jasné, že hranice schopností hybridného superšportu posunie McLaren opäť vyššie.

slovakia

left justify in out

Trio výrobcov: Ferrari (LaFerrari), Porsche (908 Spyder) a McLaren (P1) neustále súperí na poli hybridných superšportov. „Preteky“ sa neobmedzujú len na výkon motora, pomer váhy k výkonu či obstarávacie ceny. Súťaží sa aj na referenčných okruhoch ako je napríklad nemecký Nürburgring. Taliansky a britský výrobca sa snažia hranice schopností hybridných superáut posunúť ešte o niečo ďalej prostredníctvom svojich limitovaných okruhových verzií.

 

McLaren ohlásil, že na nadchádzajúcej exkluzívnej súťaži elegancie v kalifornskom Pebble Beach, predstaví verejnosti ultimatívnu verziu P1 pod názvom P1 GTR. Z jedinej grafiky, ktorú dala automobilka k dispozícii je zatiaľ jasné, že P1 GTR dostane výrazný aerodynamický bodykit, ktorému dominuje obrovské zadné krídlo a difúzor. Výrobu okruhového monštra spustí McLaren v júni budúceho roka, pri príležitosti odovzdania 375. exempláru cestnej verzie modelu P1 a 20 rokov po víťazstve McLaren F1 GTR na 24 hodinových pretekoch v LeMans.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies