McGrady koketoval s dopingom, ale neprekročil hranicu

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:17 • 2 min
McGrady koketoval s dopingom, ale neprekročil hranicu

BARTOW - Niekdajší dvojnásobný najlepší strelec basketbalovej NBA Tracy McGrady priznal, že v minulosti koketoval so zakázanými látkami, ktoré mu mali pomôcť rýchlejšie sa vystrábiť zo zranení. Zdravotné problémy mu spôsoboval jeho "sebadeštrukčný" štýl hry založený na početných smečoch, výskokoch a dopadoch.

slovakia

left justify in out

"Neveril som, že prirodzenou cestou by som sa mohol vrátiť naspäť do starej formy. Uvažoval som nad pomocou formou povzbudzujúcich látok, hoci to bolo zakázané. Nikdy som však neprekročil hranicu, keď som sa dočítal, aké môžu mať nežiaduce účinky," uviedol v rozhovore pre NBA TV 34-ročný strieľajúci rozohrávač či krídelník, ktorý po uplynulej sezóne uzavrel kapitolu NBA. 

McGrady naštartoval svoju kariéru v roku 1997 v drese Toronta, kde po prvej sezóne utvoril úderné duo so svojím takisto "lietajúcim" spoluhráčom a bratancom z druhého kolena Vincentom Carterom. Obaja sa v súťaži smečiarov v rámci súťaží zručností vyhradenej Zápasu hviezd 2000 umiestnili v prvej trojke. Úrodné roky (2000 - 2004) zažil McGrady v Orlande, najdlhšie pôsobil v Houstone (2004 - 2010). Potom hral krátko v New Yorku, neskôr v Detroite, Atlante a po čínskom dobrodružstve dokončil uplynulý ročník v tíme finalistu San Antonio Spurs. Na konte má 938 stretnutí v základnej časti NBA s priemerom 19,6 bodu, 5,6 doskoku a 4,4 asistencie na jeden zápas. Najlepším strelcom súťaže bol v sezónach 2002/2003 a 2003/2004. 

Sedemnásobný účastník Zápasu hviezd sa okrem iného nezmazateľne zapísal do dejín NBA v decembri 2004, keď v súboji proti San Antoniu v posledných 37 sekundách duelu sám nastrieľal až 13 bodov a privodil zvrat zo 68:76 na 81:80. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies