McEnroe: Ťažko uveriť, že Maria a jej tím to nevedeli

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 11:52 • 2 min
McEnroe: Ťažko uveriť, že Maria a jej tím to nevedeli

BRATISLAVA - Americký tenisový búrlivák minulosti John McEnroe chápe športovcov, ktorí hľadajú všetky legálne cesty na nadobudnutie výhody voči súperom. Pochybuje, že ruská tenistka Maria Šarapovová a jej zázemie nevedeli o pribudnutí meldónia na zoznam zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) k 1. januáru 2016.

slovakia

left justify in out

"Ťažko uveriť, že nik z jej realizačného štábu, 25-30 ľudí, ktorí pre ňu pracujú, ale ani Maria samotná nemali potuchy, čo sa deje," vyhlásil McEnroe vo vysielaní špecializovanej televíznej stanice Tennis Channel počas turnaja ATP mužov a WTA žien BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells.

"Je nejaký preparát povolený? Potom niet o čom uvažovať. Žartujete, že áno? Ľudia od úsvitu dejín prahli po výhodách a konštantne pátrajú, ako by ich mohli získať," vyhlásil McEnroe pre BBC.

Inkriminované meldónium, ktoré Šarapovovej našli počas januárových melburnských grandslamových Australian Open, privodilo podľa minulotýždňového komuniké WADA zatiaľ 99 nepriaznivých analytických výsledkov. "Je zvláštne, že tak veľa športovcov pôsobiacich na vrcholnej úrovni vo svojich odvetviach malo primerané problémy vyžadujúce si užívanie tej látky," podotkol Brit Andy Murray pre rozhlasovú stanicu BBC Radio 5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies