McEnroe a Lendl bavili zaplnené NTC v Bratislave

NETKY.SK • 16 Október 2014, 07:42 • 2 min
McEnroe a Lendl bavili zaplnené NTC v Bratislave

BRATISLAVA - Zaplnené bratislavské Národné tenisové centrum v stredu aplaudovalo hre legiend bieleho športu, dražilo rakety na charitatívny účel a najmä sa zabávalo.

slovakia

left justify in out

Už 7. ročník tradičnej exhibície - tentoraz pod názvom Tennis Champions - prilákal na Slovensko exkluzívnu dvojicu - Johna McEnroea a Ivana Lendla. "Dúfam, že sa diváci budú na tenise cítiť tak dobre ako ja v Bratislave. Som tu totiž viac ako doma,“ vyhlásil ešte na začiatku exhibičného večera dobre naladený Lendl. "Mám dosť rakiet, ale nemyslím si, že niektorú sa mi podarí zlomiť,“ kontroval niekdajší tenisový búrlivák McEnroe na otázku moderátora, koľko rakiet si doniesol.

 

Niekdajšie svetové jednotky a veľkí rivali z 80. rokov uplynulého storočia, ktorí získali dovedna 15 grandslamových titulov vo dvojhre, najprv zaviedli divákov v singlovom súboji hranom na dva víťazné sety do svojej slávnej tenisovej minulosti. Neskôr predviedli aj niekoľko humorných vložiek po boku Petra McNamaru a známeho šoumena s raketou Mansoura Bahramiho vo štvorhre. Pár loptičiek v tomto deblovom súboji odpálil aj hokejista Róbert Petrovický. Spolu s Richardom Lintnerom prišli v dresoch Dukly Trenčín s menami hlavných hviezd podujatia, ktoré napokon Lendlovi a McEnroeovi aj venovali. 

 

Súčasťou exhibičného večera bola aj divácka súťaž v rýchlosti podania a tiež tradičná dražba rakiet aktérov s charitatívnym posolstvom. Rakety Ivana Lendla a Mansoura Bahramiho sa vydražili za 3300 eur a rakety Johna McEnroea a Petera McNamaru za 3500 eur. Peniaze za rakety doplnené o vstupenky na Turnaj majstrov do Londýna pôjdu na rozvoj tenisových talentov. 

 

Legendárny americký ľavák John McEnroe v stredu v Bratislave v uvoľnenej atmosfére vyhral dvojhru aj štvorhru. Po skončení oboch zápasov však mierne zaskočil svojich súperov aj fanúšikov. Vyhodil do hľadiska svoje tričko a potom neplánovane odišiel z kurtu skôr, pričom nezostal na záverečné fotenie a zhodnotenie exhibície. 

Tennis Champions 2014 - výsledky: 
John McEnroe - Ivan Lendl 7:6 (4), 4:6, 10:5 (zápasový tajbrejk) 
Peter McNamara, John McEnroe - Mansour Bahrami, Ivan Lendl 6:5 (posledný gem sa hral ako tajbrejk) 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies