McDonald's po 40 rokoch prestane nakupovať kečupy Heinz

NETKY.SK • 26 Október 2013, 11:48 • 2 min
McDonald's po 40 rokoch prestane nakupovať kečupy Heinz

WASHINGTON - McDonald's stratil chuť na kečupy Heinz. Americká sieť reštaurácií s rýchlym občerstvením sa po 40 rokoch rozhodla ukončiť vzťahy s výrobcom známych kečupov a vymazať ho zo zoznamu svojich dodávateľov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je zmena vo vedení spoločnosti Heinz. Jej novým šéfom sa totiž stal Bernardo Hees, bývalý generálny riaditeľ konkurenčného reťazca reštaurácií Burger King. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

"V dôsledku zmien v manažmente Heinz sme sa rozhodli prejsť postupne na iných dodávateľov," uvádza sa vo vyhlásení McDonald's. Dôsledky tohto kroku však pocítia predovšetkým zákazníci zahraničnej siete reštaurácií McDonald's. V USA reťazec používal výrobky Heinz iba v reštauráciách v Pittsburghu a Minneapolise.

Spoločnosť Heinz kúpili vo februári americký investičný fond Berkshire Hathaway miliardára Warrena Buffetta spolu s brazílskou 3G Capital Management za 28 miliárd USD (20,32 miliardy eur). A Hees je partnerom v 3G Capital. Okrem toho stále pôsobí na poste podpredsedu správnej rady Burger King, najväčšieho rivala McDonald's.

Firma Heinz odmietla komentovať rozhodnutie McDonald's. Uviedla len, že k vzťahom s klientmi sa nevyjadruje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies