McDonald's musí zaplatiť odškodné obéznemu manažérovi

NETKY.SK • 29 Október 2010, 07:33 • 2 min
McDonald's musí zaplatiť odškodné obéznemu manažérovi

McDonald's musí zaplatiť odškodné obéznemu manažérovi

slovakia

left justify in out

img

Spoločnosť McDonald's musí zaplatiť odškodné 17.500 dolárov (12.600 eur) svojmu bývalému manažérovi, ktorý tvrdí, že počas desaťročného pôsobenia vo funkcii pribral 30 kilogramov. Rozhodol o tom tento týždeň súd v brazílskom meste Porto Alegre.
      Tridsaťdvaročný muž vo svojej žalobe uviedol, že ako manažér McDonald's musel každodenne ochutnávať vzorky jedál podávaných v reštauráciách. Prevádzky v jeho rajóne totiž náhodne navštevovali firmou najatí fingovaní zákazníci, dozerajúci na kvalitu pokrmov a služieb.
      K nadmernému kalorickému príjmu a zvýšeniu hmotnosti manažéra údajne prispela aj skutočnosť, že McDonald's poskytoval svojim zamestnancom obedy zadarmo. Spoločnosť sa môže proti utorkovému verdiktu ešte odvolať.
      "Náš reťazec ponúka veľkú rozmanitosť alternatív a vyvážených jedál, aby naplnil každodenné stravovacie potreby svojich zamestnancov," reagoval vo štvrtok na vyhlásenie rozsudku McDonald's.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies