McDonald's súhlasil so zvýšením platov vlastných zamestnancov v USA

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 14:30 • 2 min
McDonald's súhlasil so zvýšením platov vlastných zamestnancov v USA

NEW YORK - Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald's oznámila, že zvýši mzdy zamestnancov vo vlastných reštauráciách v USA a súhlasí aj s platenou dovolenkou. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

McDonald's tak ustúpil tlaku domácich zamestnancov, ktorým sa nepáčilo, že majú platy na úrovni minimálnej mzdy. Ale úprava platov sa dotkne len zamestnancov vlastnej siete reštaurácií a nie zamestnancov tzv. franšíz v USA. To znamená, že vyššiu hodinovú mzdu dostane približne 90 % ľudí, ktorí pracujú v 14.300 reštauráciách s logom McDonald's v USA.

 

Od 1. júla dostanú pracovníci na plný aj čiastočný úväzok hodinovú mzdu o 1 USD vyššiu, ako je lokálna minimálna mzda v danom meste alebo štáte USA.

 

Presnejšie čísla vedenie firmy nezverejnilo, ale podľa štatistík o minimálnej mzde by sa platy zamestnancov mali pohybovať od 6,15 USD (5,72 eura) na hodinu v štátoch Georgia a Wyoming po napríklad 11,50 USD na hodinu v hlavnom meste Washington, DC.

 

Niektoré mestá majú ešte vyššiu minimálnu mzdu, napríklad Seattle, takže tamojší zamestnanci McDonald's by mohli zarábať aj 16 USD na hodinu.

 

Reťazec ďalej uviedol, že do konca roka 2016 by priemerná hodinová mzda v jeho vlastných reštauráciách mala prekročiť 10 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies