McDonald's predáva čínsku divíziu za 2,1 miliardy

NETKY.SK • 9 Január 2017, 10:42 • 2 min
McDonald's predáva čínsku divíziu za 2,1 miliardy

HONGKONG - Prevádzkovateľ siete reštaurácií rýchleho občerstvenia McDonald's predáva kontrolný podiel v čínskej divízii.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov, ktoré zverejnili v pondelok zúčastnené strany, sa môže hodnota transakcie vyšplhať na 2,1 mld. USD. Najväčší, 52-percentný, podiel získa čínsky štátom vlastnený konglomerát Citic Ltd. Investičná spoločnosť Carlyle Group so sídlom vo Washingtone bude vlastniť balík 28 % akcií a zostávajúcich 20 % si ponechá McDonald's. Divízia prevádzkuje na území pevninskej Číny a v Hongkongu viac ako 2 400 reštaurácií a zamestnáva zhruba 120 tis. ľudí. 

 

Dohoda o predaji väčšinového podielu bude platiť 20 rokov a vyžaduje si schválenie zo strany regulačných úradov, s čím sa počíta v prvej polovici roka 2017. McDonald's ďalej informoval, že svoju sieť v Číne plánuje počas najbližších piatich rokov rozšíriť o 1 500 nových reštaurácií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies