McDonald’s po troch mesiacoch znova otvára reštauráciu v Moskve

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:29 • 2 min
McDonald’s po troch mesiacoch znova otvára reštauráciu v Moskve

MOSKVA - Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald's po troch mesiacoch dnes znova otvorí svoju najväčšiu prevádzku v Rusku na moskovskom Puškinovom námestí. To vyvoláva nádej, že sa situácia na ruskom trhu vracia do normálu. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) v auguste nariadil zatvorenie viacerých reštaurácií McDonald's po celom Rusku, vrátane prvej prevádzky na území vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ktorú americký reťazec otvoril na Puškinovom námestí v centre metropoly v roku 1990. Úrad vraj pri kontrolách odhalil porušovanie predpisov pri skladovaní potravín.

 

Becca Haryová, hovorkyňa McDonald's, v oficiálnom vyhlásení uviedla, že moskovská reštaurácia by mala začať fungovať už dnes.

 

Správa o zatvorení reštaurácií amerického reťazca vyvolala špekulácie, že ide o odvetu Moskvy za sankcie USA a Európskej únie proti Rusku pre anexiu Krymu a podporu ukrajinských separatistov.

 

Rospotrebnadzor sa už obrátil aj na súd a obvinil McDonald's, že zavádza klientov, pretože neuvádza pravdivé údaje o kalorickej hodnote svojich jedál a tiež, že pri kontrole odhalil mikrobiologickú kontamináciu niektorých produktov.

 

McDonald's má na celom svete viac ako 35.600 reštaurácií, z toho 440 sa nachádza v Rusku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies