McDavid z Edmontonu je najmladším kapitánom v histórii NHL

NETKY.SK • 6 Október 2016, 14:58 • 2 min
McDavid z Edmontonu je najmladším kapitánom v histórii NHL

EDMONTON - Connor McDavid z Edmontonu Oilers sa stal najmladším kapitánom niektorého z tímov severoamerickej hokejovej NHL v celej jej histórii. "Olejári" stavili na jeho vodcovské schopnosti, hoci má iba 19 rokov a 266 dní.

slovakia

left justify in out

Asistentov mu v ročníku 2016/2017 budú robiť ďalší útočníci Jordan Eberle, Milan Lucic a Ryan Nugent-Hopkins. McDavid sa stal v poradí pätnástym mužom s "céčkom" na drese v dejinách klubu. Edmonton v uplynulej sezóne nemal stáleho kapitána, vo funkcii sa striedali viacerí hokejisti.

 

Draftová jednotka 2015 McDavid je o 20 dní mladší než Švéd Gabriel Landeskog, keď mu kapitánske "C" pridelili v Colorade v roku 2012. Pred dovŕšením dvadsiateho roku života sa rovnakej pocty dostalo aj Sidneymu Crosbymu v Pittsburghu (2007) či Vincentovi Lecavalierovi v Tampe Bay (2008). Informoval server nhl.com.


McDavid si funkciu kapitána vyskúšal už vo výbere hokejistov z Kanady a USA do 23 rokov na Svetovom pohári v Toronte. Tím Severnej Ameriky nepostúpil zo základnej skupiny, keď doplatil na výpadok v zápase s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona