McDavid odmieta nálepku najlepší hráč NHL, tá vraj patrí Crosbymu

NETKY.SK • 25 August 2017, 11:56 • 2 min
McDavid odmieta nálepku najlepší hráč NHL, tá vraj patrí Crosbymu

EDMONTON - Kanadský hokejový útočník Connor McDavid odmieta tvrdenie novinárov, že je najlepším hráčom v NHL. Dvadsaťročný rodák z Richmond Hillu, ktorý 5. júla podpísal s klubom Edmonton Oilers luxusnú osemročnú zmluvu na sto miliónov dolárov, a stal sa tak jedným z najlepšie zarábajúcich hráčov v lige, si myslí, že najlepším je niekto iný.

slovakia

left justify in out

"Na konci dňa všetci vieme, kto ním v NHL je a ja to nie som," povedal pre kanadskú stanicu TSN McDavid. Reagoval tak na to, že ho prestížny magazín The Hockey News označil v predsezónnej ročenke za Top hráča najprstížnejšej hokejovej ligy sveta.

Mladučký kapitán Edmontonu McDavid zosadil po deviatich rokoch z trónu hviezdu Pittsburghu Penguins Sidneyho Crosbyho. "Nesúhlasím s tým, takže to pre mňa veľa neznamená. Je to milá pocta, ale stále mám pred sebou veľa práce," pokračoval víťaz Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti NHL a držiteľa Hart Memorial Trophy pre najužitočnejšieho hokejistu ligy podľa Asociácie profesionálnych hokejových novinárov z uplynulej sezóny.

Prestížny magazín minulý rok tipoval McDavida na číslo 9, no mladý Kanaďan mal skvelú sezónu. V základnej časti strelil 30 gólov, pridal 70 asistencií a všetkým súperom sa výrazne vzdialil v kanadskom bodovaní. Crosby sa musel uspokojiť v poradí najproduktívnejších s druhým miestom s 89 bodmi, ale so 44 gólmi sa stal najlepším kanonierom dlhodobej časti súťaže.

 

"Sidney hľadá cestu ako strieľať góly rôznymi spôsobmi - zblízka, tečovaním, rýchlymi strelami - a to je vec, v ktorej ja stagnujem. Rád by som získal tento recept a naučil sa to tiež, no on je v tom momentálne najlepší," vysvetlil McDavid prečo by mal byť na prvom mieste v ročenke práve kapitán Pittsburghu a nie on.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies